MY KTEO

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Ανακοίνωση του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας για τα πρότυπα σχολεία


Από τη νέα σχολική χρονιά με την απόφαση 51614/Δ6/11-5-2021 του ΥΠΑΙΘ το 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας θα λειτουργεί ως Πρότυπο Σχολείο.

Η εισαγωγή των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου πραγματοποιείται μέσω γραπτών εξετάσεων, οι οποίες και θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 (για αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις ακολουθήστε το σύνδεσμο https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-protupo-peiramatiko-skholeio .

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημοτικών σχολείων, οι οποίοι επιθυμούν να καταστούν κοινωνοί μιας διαφορετικής προσέγγισης στην εκπαιδευτική διαδικασία -συμμετοχή στην εφαρμογή νέων προγραμμάτων σπουδών, διδακτικών εργαλείων και μεθόδων, σχολικών εγχειριδίων και άλλου εκπαιδευτικού υλικού- θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν στο έπακρο τις κλίσεις και τις δεξιότητές τους, μέσα σε ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σχολικό περιβάλλον, αυτό των πρότυπων σχολείων .

Το εκπαιδευτικό προσωπικό των πρότυπων σχολείων θα αποτελείται από εκπαιδευτικούς με αυξημένα τυπικά προσόντα , οι οποίοι κάθε δύο έτη θα αξιολογούνται ως προς την ανανέωση της θητείας τους .

Περισσότερες πληροφορίες για τη σύσταση και τη λειτουργία των Πρότυπων σχολείων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας στον σύνδεσμο http://5gym-chalk.eyv.sch.gr/.

Από την πλευρά σας καλείσθε να ενημερώσετε άμεσα όλους τους κηδεμόνες των μαθητών των σχολείων σας και να προβείτε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που θα αναδείξουν τη σπουδαιότητα της δημιουργίας αυτών των σχολείων στην περιοχή μας .

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας

ΔΟΥΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ