MY KTEO

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Μαρίνος: Το ΚΚΕ στηρίζει τον πολύμηνο, τον ηρωικό αγώνα των εργατών και των εργατριών της ΛΑΡΚΟ (βίντεο)


Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή 28 Μάη τα Διοικητικά συμβούλια των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά και τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της επιχείρησης. Κι αυτά όμως ήρθαν αντιμέτωπα με τον εμπαιγμό και την υποκρισία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας η οποία αρνούνταν να συναντηθεί μαζί τους και την ίδια ώρα υποδεχόταν από την πίσω πόρτα του υπουργείου επιχειρηματίες! Ωστόσο κάτω από την επιμονή των σωματείων ορίστηκε να γίνει συνάντηση την Τρίτη 1 Ιούνη.

 

Επίσης στο πλευρό των σωματείων της ΛΑΡΚΟ βρέθηκαν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Σε δήλωσή του ο Γ. Μαρίνος δήλωσε: «Το ΚΚΕ βρίσκεται σήμερα μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στο υπουργείο Εργασίας και στηρίζει την παράσταση διαμαρτυρίας, την καταγγελία των εργαζόμενων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που έχει σχεδιάσει να ιδιωτικοποιήσει τη ΛΑΡΚΟ. Υπάρχουν μεγάλες εγκληματικές ευθύνες από όλες τις κυβερνήσεις, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξαν το δρόμο για την απαξίωση αυτής της στρατηγικής σημασίας επιχείρησης, της ΛΑΡΚΟ, μιας μεγάλης επιχείρησης παραγωγής νικελίου και έδωσαν τη δυνατότητα στη ΝΔ να προχωρήσει σήμερα ενάντια στη θέληση των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής, για την ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, του εργοστασίου στη Λάρυμνα και των μεταλλείων. Το ΚΚΕ στηρίζει αυτόν τον πολύμηνο, τον ηρωικό αγώνα των εργατών και των εργατριών της ΛΑΡΚΟ, απαιτεί να συνεχίσει η λειτουργία της επιχείρησης, να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους και τους εργολαβικούς και να κατοχυρωθούν τα εργασιακά ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Απαιτήσαμε από τον κ. Χατζηδάκη συνάντηση για την αντιπροσωπεία των σωματείων της ΛΑΡΚΟ και αναλαμβάνει για άλλη μια φορά μεγάλες ευθύνες για αυτή την απαράδεκτη στάση απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους. Ο αγώνας συνεχίζεται με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα