MY KTEO

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Μανέστρα Κολοπίμπιρι από την Κέρκυρα


Υλικά Συνταγής:
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 -3 κλωνάρια χοντρό σέλινο (ή σέλερι) ψιλοκομμένα
2 καρότα σε λεπτές φέτες
1 κ.σ κόκκινο πιπέρι
6 φλ. νερό ζεστό
2 φλ. κριθαράκι λαχανικών
10 ντοματίνια κομμένα
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:
Μανέστρα κολοπίμπιρι από την Κέρκυρα ή μανέστρα μπούρου μπούρου, φαγητό της κάθε μέρας στα περισσότερα κερκυραϊκά τραπέζια. Η μανέστρα Κολοπίμπιρι από την Κέρκυρα είναι ιδανική για vegan διατροφή. 

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα καρότα και σοτάρουμε για 3΄. Πασπαλίζουμε με το κοκκινοπίπερο κι ανακατεύουμε να κοκκινίσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε το ζεστό νερό κι αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε το κριθαράκι και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄λεπτά.

Η Μανέστρα Κολοπίμπιρι από την Κέρκυρα, είναι στην ουσία ένα πολύ ζουμερό φαγητό.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με μπόλικο ζωμό και αν θέλουμε τρίβουμε τυρί.

Φαγητό που τρώνε παραδοσιακά όσοι εργάζονται σκληρά και κυρίως οι ψαράδες. Όταν γυρνούν από το ψάρεμα και θέλουν ζεστασιά και θαλπωρή, για να τονωθούν κι αν έχει κρύο να ζεσταθούν.


www.argiro.gr