MY KTEO

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Πικετοφορία στο κέντρο της Χαλκίδας

Πικετοφορία στο κέντρο της Χαλκίδας ενάντια στο νομοσχέδιο - τερατούργημα για τα εργασιακά πραγματοποίησαν Συνδικάτα της Εύβοιας το απόγευμα της Παρασκευής.



Με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από από το 8ωρο», τα Συνδικάτα απαίτησαν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο - έκτρωμα και κάλεσαν τους εργαζόμενους και το λαό σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Η κινητοποίηση ξεκίνησε μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

«Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ελεύθερος χρόνος, αυτή η ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης θέλουν να γίνει 13 ώρες δουλειά τη μέρα με μείωση μισθών! Θέλουν να τσακίσουν την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων για τα κέρδη των αφεντικών. Δε θα περάσει. Το νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα», τονίζουν τα συνδικάτα στην ανακοίνωση που μοίρασαν στο πλαίσιο της κινητοποίησης, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας το δρόμο που έστρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να επιβάλει την τζάμπα δουλειά».

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν: Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, παράρτημα Εύβοιας Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Σωματείο «Κελαϊδίτης ΑΕ», Σωματείο Εργαζομένων «Ιχθυοκαλλιέργειες ΝΗ. ΣΕΛ. ΑΝ.», Σύλλογος Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ευβοίας.

Τη Δευτέρα 17 Μάη στις 19.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη Σωματείων στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας για το συντονισμό της δράσης και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.