MY KTEO

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια με κιμά, μελιτζάνα και γιαούρτι


Υλικά Συνταγής:
500 γραμ. σπαγγέτι
4 μικρές μελιτζάνες τσακώνικες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο (μία φορά περασμένο)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε καρεδάκια)
6 ώριμες ντομάτες (κομμένες σε καρεδάκια)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
½ ματσάκι μαϊντανό
1 κεσεδάκι (200 γραμ.) στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση:
Για τα μακαρόνια με κιμά, μελιτζάνα και γιαούρτι, πλένουμε πρώτα τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε λωρίδες από τις φλούδες τους, να γίνουν ριγέ, και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε μπολ, τις περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. 

Τις ψήνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα για τα μακαρόνια με κιμά, μελιτζάνα και γιαούρτι, στους 200 βαθμούς C για 8′-10′, να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε τηγάνι, σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 5’, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2′-3′ να πάρει βράση. Σε κατσαρόλα, στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 3′-4′, να μαλακώσουν ελαφρά. 

Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε τον κιμά με όλους τους χυμούς του τηγανιού και τις ψημένες μελιτζάνες στη σάλτσα ντομάτας. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10’. Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα κιμά και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα κιμά.


argiro.gr