MY KTEO

Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Πώς να ξαναμπείς σε μια σχέση μετά το διαζύγιο


Ένα διαζύγιο δεν είναι σίγουρα η πιο ευχάριστη υπόθεση όμως σηματοδοτεί την ελευθερία και την ευκαιρία σου για ένα νέο ξεκίνημα. Πιθανόν να αναρωτιέσαι πότε είναι η ώρα να ξεκινήσεις μια καινούργια σχέση, μετά τον χωρισμό.

Αρχικά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε έναν ειδικό, για να μιλήσεις και να ξεφορτωθείς τυχόν βάρη που κουβαλούσες όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι εξίσου σημαντικό να μην νιώθεις ενοχικά ούτε να κρίνεις συνεχώς τον εαυτό σου.

Η υπομονή είναι το κλειδί για την ερωτική σου ζωή μετά από ένα διαζύγιο. Όταν εσύ νιώθεις έτοιμη, μπορείς να βγεις στην ενεργό δράση και να αρχίσεις να φλερτάρεις, με στόχο να γνωρίσεις έναν άλλο, καλύτερο σύντροφο. Σύμφωνα με τον Fran Walfish, ειδικό σε θέματα σχέσεων, είναι απαραίτητο να επισκεφτείς έναν θεραπευτή κυρίως το πρώτο καιρό μετά τον χωρισμό σου. Αυτός θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι θέλεις πραγματικά από την επόμενη σχέση σου, να συνειδητοποιήσεις τι πήγε λάθος στο γάμο σου και να ετοιμαστείς για ένα νέο ξεκίνημα. Ωστόσο υπάρχουν δύο πολύ σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις έναν δεσμό.



onmed.gr