Evia Top: Επιτήδειος εξαπατούσε ηλικιωμένους - Τους προσέγγιζε στα νεκροταφεία...

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Σάββατο, 22 Μαΐου 2021

Επιτήδειος εξαπατούσε ηλικιωμένους - Τους προσέγγιζε στα νεκροταφεία...

 


Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν οι συγγενείς  μιας ηλικιωμένης γυναίκας κατηγορώντας συγχωριανό τους για εξαπάτηση της υπερήλικης και … «εκατομμυριούχου» συγγενής τους.

Στο πολυσέλιδο εξώδικο και στην μηνυτήρια αναφορά, και η οποία κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, περιγράφονται διαδικασίες που … προκαλούν αίσθηση, έχοντας ως στόχο του να «εισβάλει», σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες,  στον τραπεζικό λογαριασμό της 95χρονης.

 

Όπως καταγγέλλεται στα δικαστικά έγγραφα, απομυζούσε ηλικιωμένα άτομα για οικονομικό του όφελος ενώ μάλιστα κατηγορείται ότι με την ίδια μέθοδο είχε καταφέρει να εξαπατήσει και άλλους ηλικιωμένους!

 

Στην μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για αλλαγή της συμπεριφοράς της ηλικιωμένης προς τα συγγενικά της πρόσωπα, ως αποτέλεσμα της επιρροής που έχει ο συγκεκριμένος άνδρας που κατηγορείται με σκοπό να απομακρύνει τους μοναδικούς συγγενείς της από εκείνη. Επιπλέον, αναφέρεται ότι η γυναίκα αυτή ενώ παρακολουθούνταν από ψυχίατρο της περιοχής όπου διαμένει, σταμάτησε τη θεραπεία και τις επισκέψεις αυτές με αποτέλεσμα την επιδείνωση της ψυχικής της υγείας.

 

«Κίνητρο των ενεργειών του παραπάνω προσώπου θεωρούμε ότι είναι προφανώς να καρπωθεί τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία της, καθώς επίσης και τις τραπεζικές της καταθέσεις που από την ίδια τη θεία μας γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικού ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ» τονίζεται συγκεκριμένα.

 

Τους προσέγγιζε στα ... νεκροταφεία

 

Σε άλλο σημείο του δικαστικού εγγράφου υπογραμμίζεται: «Μάλιστα πληροφορηθήκαμε ότι πρόσφατα κατόρθωσε το παραπάνω άτομο να την καταπείσει να μεταφέρει  ή μετέφερε ο ίδιος (με ποιον τρόπο άραγε και με τη χρήση ποιων εγγράφων δεν γνωρίζουμε) όλες τις τραπεζικές καταθέσεις  (εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ) που είχε επ’ονόματι της θείας μας στην Εθνική Τράπεζα σε άλλη τράπεζα σε λογαριασμό στον οποίο είναι ο ίδιος συνδικαιούχος ή σε άλλο πρόσωπο στενά συνδεδεμένο μαζί του και σε κάθε περίπτωση με τέτοιο τρόπο, ώστε να ελέγχει ο ίδιος ανά πάσα στιγμή νομότυπα τα χρήματα της, επωφελούμενος της αδυναμίας της να επιμεληθεί με λογική και σύνεση των υποθέσεών της, και πιθανόν να έχει ήδη κατακρατήσει ολόκληρο το χρηματικό ποσό, καθότι η θεία μας, όπως προαναφέραμε λόγω της πρόδηλης αδυναμίας της να επιμεληθεί των υποθέσεών της και του γεγονότος ότι έχει καταστεί πλήρως χειραγωγούμενη σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στερείται κάθε επιβαλλόμενης στην περίπτωσή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δεν πρόκειται να θέσει οποιοσδήποτε εμπόδιο στην εκμετάλλευση αυτή».

 

Σύμφωνα πάντα με τους καταγγέλλοντες, έπειτα από έρευνα που έκαναν διαπιστώθηκε ότι ο συγχωριανός τους, είχε κατά το παρελθόν δικαστεί για απάτη και υπεξαίρεση και είχε καταδικαστεί γι’ αυτά.

 

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί, το σημείο στο εν λόγω δικαστικό έγγραφο που κάνει λόγο για την μεθοδολογία του συγκεκριμένου ατόμου.

 

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «κατά σύστημα και με μεγάλη μεθοδικότητα, στην ευρύτερη περιοχή τα τελευταία έτη είναι γνωστός για την τακτική του να προσεγγίζει άτομα μεγάλης ηλικίας κυρίως σε χώρους θρησκευτικής λατρείας ή σε νεκροταφεία, αλλά και σε χώρους όπου υπάρχει μαζική κοινωνική συναναστροφή και αφού αποσπάσει με μεθοδικότητα την άκρα εμπιστοσύνη τους να τους χειραγωγεί και να τους εκμεταλλεύεται οικονομικά πάντα προς όφελός του.

 

Μάλιστα δε από ότι τουλάχιστον μας πληροφορούν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής την προπεριγραφόμενη ως άνω συμπεριφορά του, την κατά σύστημα δηλαδή εκμετάλλευση ατόμων κυρίως μοναχικών και μεγάλης ηλικίας την «ασκεί» από πολλών ετών».

 

Ο γνωστός δικηγόρος του Ηρακλείου Μάνος Καλλέργης, ο οποίος εκπροσωπεί τους συγγενείς της 95χρονης  σε δήλωσή του ανέφερε:

 

«Οι εντολείς μου είναι δέκτες πολλών πληροφοριών και από άλλα θύματα του συγκεκριμένου ατόμου που καταγγέλλουν, το οποίο πάντα δρα με τον ίδιο τρόπο. Θα αναμένουμε την δικαστική διερεύνηση του θέματος από τον εισαγγελέα, προκειμένου να προχωρήσουμε στις επόμενες ενέργειές μας. Οι εντολείς μου παράλληλα με την προσφυγή στον εισαγγελέα πρόκειται άμεσα να προσφύγουν και με άλλα μέσα εναντίον του καταγγελλόμενου στα αστικά δικαστήρια»