MY KTEO

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο είπε όχι στην κατασκευή διοδίων


Έτοιμοι για νέες μάχες κατά της κατασκευής διοδίων στο δρόμο Σχηματάρι Χαλκίδας στο ύψος του Καλοχωρίου Παντειχίου είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Χαλκιδέων. Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο είπε όχι στην κατασκευή διοδίων, κατά τη χθεσινή, έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα στην εισήγησή της ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι και πολιτικά και νομικά να αποτρέψουμε οριστικά την εγκατάσταση διοδίων και τόνισε πως η Δημοτική αρχή είναι έτοιμη για κινητοποιήσεις, εάν αυτές χρειαστούν.

Ο Χρήστος Παγώνης πρότεινε την ερχόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση, «να κλείσουμε το δρόμο ώστε να καταλάβουν ότι δεν παίζουμε». Όπως είπε ο πρώην δήμαρχος «θέλουν να μπουν διόδια σε μία παράπλευρη οδό, τη μοναδική που συνδέει δια ξηράς την Εύβοια με την υπόλοιπη Ελλάδα». Επίσης πρότεινε οι βουλευτές, κυρίως οι κυβερνητικοί να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους ώστε να ασκηθεί πίεση…

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Βασίλη Καθαροσπόρη ο οποίος και πρότεινε και οι έξι βουλευτές της Εύβοιας «να έρθουν στα Δημοτικά Συμβούλια και στο Περιφερειακό και να μας πούνε σε ποιανού χέρι είναι η κατάσταση; Της Κυβέρνησης ή του εργολάβου;» Ο κ. Καθαροσπόρης δήλωσε σύμφωνος στο να γίνουν κινητοποιήσεις ώστε να αποτραπεί η κατασκευή διοδίων στο δρόμο Σχηματάρι – Χαλκίδα.

Η απόφαση της Κυβέρνησης θα πλήξει σε μεγάλο βαθμό τους κατοίκους της Χαλκίδας, είπε στην τοποθέτησή της η Γρανέττα Τσιβίκα: «Το θέμα δεν αφορά μόνο την περιοχή μας. Εμείς είμαστε υπέρ της κατάργησης όλων των διοδίων. Είμαστε υπέρ των κινητοποιήσεων ώστε να αποτρέψουμε την εγκατάσταση των διοδίων», κατέληξε η κα Τσιβίκα.

Εκείνο που δεν έχει γίνει κατανοητό είναι ότι εντέχνως κανείς δεν μιλάει για κατάργηση, αλλά για αναστολή του έργου, είπε ο Τάσος Καλαθέρης. «Η επιβολή των διοδίων αποτελεί μέρος της κατασκευής της Ιονίας οδού και περιλαμβάνεται στη σύμβαση του έργου. Εμείς θα κάνουμε κινητοποιήσεις, αλλά στο τέλος θα επιβληθούν. Για να καταργηθούν θα πρέπει να γίνει τροποποίηση της σύμβασης. Πρέπει να μας πούνε την αλήθεια. Τα διόδια προβλέπονται σε μία δημόσια σύμβαση και δεν μπορεί ο Γενικός Γραμματέας να λέει αυτά που λέει. Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι καταλυτική», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καλαθέρης.

Είμαστε όλοι μαζί και θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε στο μέλλον την όποια εγκατάσταση διοδίων, είπε στη δευτερολογία της η Δήμαρχος Χαλκιδέων: «Ζητάμε ματαίωση του σχεδίου. Ζητάμε έγγραφες δεσμεύσεις ότι δεν θα υλοποιηθεί ο σχεδιασμός. Πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις και δηλώνουμε έτοιμοι με κάθε τρόπο για να αποτρέψουμε την εγκατάσταση των διοδίων.»