MY KTEO

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Άγιος Νικόλαος Μπουρτζίου: Δωρεάν γυναικολογικός έλεγχος και τεστ Παπανικολάου


Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ένας από τους συχνότερους γυναικολογικούς καρκίνους και αποτελεί τη δεύτερη κατά σειρά αιτία θανάτου σε παγκόσμια κλίμακα μετά τον καρκίνο του μαστού.

Στην Ευρώπη, η συχνότητα καρκίνου τραχήλου μήτρας, μολονότι έχει υποχωρήσει εντυπωσιακά με την εφαρμογή του τεστ Παπανικολάου σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα και τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου μεταξύ των νέων γυναικών.

Ο πληθυσμιακός έλεγχος (screening) με το τεστ Παπανικολάου έχει μειώσει σημαντικά την επίπτωση (νέες λοιμώξεις) καρκίνου τραχήλου μήτρας σε ορισμένες χώρες με καλά οργανωμένα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου. 

Στα πλαίσια λοιπόν της πρόληψης του γυναικολογικού καρκίνου και τηρουμένων των μέτρων για την πρόληψη εξάπλωσης του covid 19, στις 8/6 και 9/6 θα πραγματοποιηθούν δωρεάν λήψεις τεστ Παπανικολάου και γυναικολογικός έλεγχος και για τις ώρες 8πμ-2μμ, στο πνευματικό κέντρο Αγ. Νικολάου- Μπούρτζι. Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τις μαίες του Κ.Υ. Χαλκίδας και την γυναικολόγο κα Καζάνη Αικατερίνη, κατόπιν ραντεβού.

Τηλ. Επικ. 6944741660 (Τζουμακίδου Φωτεινή,μαία MSc)