MY KTEO

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Φαρμακευτικός Σύλλογος Ευβοίας: Μια απαραίτητη διευκρίνιση προς τους πολίτες


Τα δωρεάν self tests που διανέμονται από τα φαρμακεία χορηγούνται με ευθύνη του Κράτους και συγκεκριμένα της Πολιτικής Προστασίας. Τόσο οι δικαιούχοι των τεστ, όσο και τα αποθέματα των φαρμακείων είναι ευθύνη των ανωτέρω κι όχι των φαρμακοποιών ή των φαρμακαποθηκών.

Τα αποθέματα των φαρμακείων όσο και των φαρμακαποθηκών είναι ορατά «ζωντανά» από το συντονιστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας κι εκείνοι είναι υπεύθυνοι για την αποστολή επιπλέον ποσοτήτων όταν αυτές εξαντλούνται. Με άλλα λόγια, δεν παραγγέλνουμε εμείς τις ποσότητες αλλά αποστέλλονται αυτόματα και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα στις κεντρικές κρατικές αποθήκες.

Άρα το φαινόμενο της εξάντλησης των τεστ στα φαρμακεία  δεν έχει σε τίποτα να κάνει με ευθύνη των φαρμακείων ή των φαρμακαποθηκών, αλλά οφείλεται στην καθυστερημένη αποστολή της αναπλήρωσης του αποθέματος από την Πολιτική Προστασία

Αντιλαμβανόμαστε στην ανησυχία των γονέων  και των εκπαιδευτικών προκειμένου να είναι εντάξει απέναντι στην υποχρέωση διενέργειας  του τεστ. Αλλά σας παρακαλούμε θερμά να σεβαστείτε κι εσείς το γεγονός ότι τα φαρμακεία έχουν επιφορτιστεί έναν τεράστιο όγκο δουλειάς, η οποία γίνεται αφιλοκερδώς, ως κοινωφελής εργασία, και έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα τόσο στη λειτουργία τους όσο και των φαρμακαποθηκών.

Παρακαλούμε την υπομονή και την ψυχραιμία όλων ώστε να διέλθουμε όσο γίνεται πιο ανώδυνα από αυτή τη δύσκολη για όλους μας περίοδο.