MY KTEO

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας: ΟΧΙ διόδια στο δρόμο Σχηματάρι - Χαλκίδα


Για ακόμη μία φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την κατασκευή σταθμού διοδίων στο δρόμο Χαλκίδας – Σχηματαρίου. Οι πολίτες της Εύβοιας πολλές φορές έχουν εναντιωθεί στην κατασκευή διοδίων στο συγκεκριμένο δρόμο κι ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. βρισκόταν πάντα στο πλευρό τους και το ίδιο θα πράξει και τώρα.

Ως Κυβέρνηση, σε δύσκολες συγκυρίες για τη χώρα μας, είχαμε καταφέρει να αναστείλουμε το συγκεκριμένο άρθρο της σύμβασης κατασκευής του δρόμου, που προέβλεπε τη δημιουργία διοδίων. Τώρα ζητάμε την πλήρη κατάργησή του.

Η κατασκευή διοδίων στο δρόμο Σχηματάρι – Χαλκίδα θα έχει βλαπτικές συνέπειες για το σύνολο του Νομού. Ουσιαστικά θα επιβληθεί ένα «χαράτσι», με σκοπό μόνο την αύξηση των κερδών των εργολάβων, σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Εύβοιας, στους ανθρώπους του μόχθου, που σε καθημερινή βάση χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δρόμο για να πάνε για το μεροκάματο στο Σχηματάρι ή στα Οινόφυτα και στους επαγγελματίες του Νομού, αυξάνοντας έτσι τα κόστη και τα έξοδά τους.

Επίσης από τα χρήματα δε που θα εισπράττονται, αν κατασκευαστούν τα διόδια, ούτε ένα ευρώ δεν θα πέσει για την βελτίωση των οδικών υποδομών της Εύβοιας, αλλά θα πηγαίνουν για έργα που εκτελεί η «Ιόνια Οδός» σε άλλες περιοχές της χώρας. Δηλαδή οι πολίτες της Εύβοιας θα πληρώνουν χωρίς να έχουν την αντίστοιχη ανταποδοτικότητα.

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Εύβοιας εκφράζουμε  την πλήρη και κάθετη αντίθεσή μας με την κατασκευή διοδίων στο δρόμο Σχηματάρι – Χαλκίδα και καλούμε όλους τους φορείς, τους συλλόγους και τους πολίτες της Εύβοιας σε επαγρύπνηση, έτσι ώστε όταν χρειαστεί, να δώσουμε και πάλι όλοι μαζί τη μάχη για να την αποτρέψουμε.