MY KTEO

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Σημαντικά θέματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα της Εύβοιας


Σημαντικά θέματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα αυτή της Εύβοιας, έθιξε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Νίκος Μώρος στην Γ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Συγκεκριμένα ζήτησε:

             Tην άμεση έκδοση Υπουργικής απόφασης για τους πλημμυροπαθείς Δήμους του Νομού Ευβοίας – Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων - για την παράταση της αναστολής πληρωμής όλων των εκκρεμών, βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων φορολογικών υποχρεώσεων, τουλάχιστον μέχρι τις 09 Αυγούστου 2021, βάση της σχετικής απόφασης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

             Την άμεση θεσμοθέτηση αδέσμευτου λογαριασμού κίνησης των επιχειρήσεων, ως εντελώς απαραίτητη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων, σε αυτές τις πρωτόγνωρα δυσμενείς συνθήκες επιχειρείν που επέβαλε η Πανδημία.

             Την άρση της υποχρεωτικότητας κατάθεσης δημοτικής ενημερότητας των επιχειρήσεων εστίασης, όπως θεσμοθετήθηκε πρόσφατα για τη φορολογική.

             Την διευθέτηση των Πυρόπληκτων δανείων σε ένα νέο πλαίσιο επιχειρηματικού περιβάλλοντος συνολικής επανεκκίνησης και κλιματικής αλλαγής, όπου σημαντικό ρόλο θα έχουν τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

             Την προώθηση στην Κυβέρνηση των προτάσεων του Επιμελητηρίου Εύβοιας για το Νέο Πτωχευτικό Νόμο, από την ΚΕΕΕ  όπως αυτή τις υιοθέτησε.

             Την δωρεάν διενέργεια όλων των εβδομαδιαίων self-test για τους εργαζομένους, αλλά και για τους εργοδότες και για τους αυτοαπασχολούμενους. Η εν λόγω πρόταση θα κατατεθεί από την ΚΕΕΕ, σε συνέχεια σχετικής παρέμβασης στην Πολιτεία και του Επιμελητηρίου Εύβοιας.