MY KTEO

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Ο Θανάσης Μπουραντάς στο eviatop: «Η κοντινή απόσταση με την Αθήνα και οι απίστευτες ομορφιές της περιοχής έχουν κάνει την Εύβοια και το δήμο μας έναν από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς»


Ανοίγει αύριο, Παρασκευή, ο τουρισμός και προσδοκίες γεννιούνται σε όλους τους Δημάρχους της Εύβοιας, ότι η προσέλευση τουριστών και επισκεπτών θα δώσει μια ανάσα ανάκαμψης και τουριστικής ανάπτυξης. Ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς, δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή, όπως και ο ίδιος επεσήμανε με δηλώσεις του στο eviatop. 

«Φέτος με το άνοιγμα του τουρισμού αναμένουμε στο δήμο Κύμης Αλιβερίου μεγάλη προσέλευση επισκεπτών. Ο δήμος μας ως γνωστόν βασίζεται κυρίως στον εσωτερικό τουρισμό καθώς δεν διαθέτει μεγάλο αριθμό τουριστικών καταλυμάτων ώστε να στοχεύσει σε ολοκληρωμένα τουριστικά πακέτα από το Εξωτερικό. Οι οικονομικές συνθήκες της τελευταίας δεκαετίας και η πρόσφατη πανδημία του κορωνοϊου δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας αλλά στον δικό μας δήμο έφεραν αύξηση των επισκεπτών» δήλωσε ο Δήμαρχος και εξήγησε: «Η γειτνίαση με την Αττική, όπου βρίσκεται ο μισός πληθυσμός της χώρας, οι πανέμορφες παραλίες που διαθέτει ο δήμος στο Νότιο Ευβοϊκό και το Αιγαίο, οι σπάνιες φυσικές ομορφιές μας και οι μικρές χιλιομετρικές αποστάσεις  από το μεγάλο αστικό κέντρο της Αθήνας, έχουν μετατρέψει την περιοχή μας σε τουριστικό προορισμό του Σαββατοκύριακου».

Επίσης ο Θανάσης Μπουραντάς επεσήμανε τις ελλείψεις αλλά και υπογράμμισε την προσπάθεια που γίνεται από τη δημοτική αρχή: «Παρά την έλλειψη προσωπικού στην καθαριότητα, προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να διατηρήσουμε καθαρές τις ακτές σε ένα δήμο τεράστιο. Το βάρος που επωμιζόμαστε είναι μεγάλο όμως ο τουρισμός είναι μια από τις ελάχιστες πλέον ελπίδες οικονομικής ανάπτυξης και τροφοδοτεί όχι μόνο τις τουριστικές επιχειρήσεις αλλά ένα σωρό επαγγέλματα εστίασης, αναψυχής, καυσίμων, εμπόρων κλπ. Οι προσπάθειες που κάνουμε για τη βελτίωση του κεντρικού οδικού άξονα Χαλκίδα Αλιβέρι Κύμη -η κατασκευή του οποίου δυστυχώς δεν εξαρτάται από εμάς- θα μπορούσαν να δημιουργήσουν συνθήκες μεγάλης αύξησης επισκεπτών. Οι παρακάμψεις Χαλκίδας, Βασιλικού και Αμαρύνθου έφθασαν πολύ κοντά στην υλοποίηση τους αλλά ματαιώθηκαν λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης στις αρχές της δεκαετίας. Και αυτά τα έργα θα βοηθούσαν σημαντικά τον τόπο και την ανάπτυξή του. 

Σήμερα που βρισκόμαστε επίσης πολύ κοντά στο να πετύχουμε την σύνδεση της Κύμης με τα νησιά του Αιγαίου (Λήμνο- Μυτιλήνη) ο δρόμος σύνδεσης του Λιμανιού παραμένει προβληματικός με αποτέλεσμα το Λιμάνι της Κύμης να μην μπορεί να προσφέρει αυτά που μπορεί.
Από την μεριά μας θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια τόσο για την υλοποίηση έργων που θα βοηθήσουν στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου όσο και στην διαχείριση της καθημερινότητας. Δυστυχώς στερούμαστε προσωπικού και πόρων.

Ειδικότερα για τον τομέα του τουρισμού ο δήμος έχει στοχευμένες δράσεις και εκδηλώσεις που θα μπορούν να φέρουν επισκέπτες όλο τον χρόνο. Στρεφόμαστε σε νέες μορφές τουρισμού, προβάλλοντας στοιχεία που αναδεικνύουν το πόσο ξεχωριστός είναι ο δήμος Κύμης Αλιβερίου. Στα πλαίσια ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού ο δήμος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πο της Γαλλίας επιθυμεί να βάλει την περιοχή της Κύμης στον παγκόσμιο αναρριχητικό χάρτη με τη δημιουργία πεδίων αναρρίχησης, περιπατητικών μονοπατιών και διαδρόμων ποδηλάτων βουνού. Θέλουμε να δημιουργήσουμε Γεωπάρκο στην περιοχή αλλά προσπαθούμε να αναδείξουμε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και την ιστορία του τόπου. Όπως προείπα η κοντινή απόσταση με την Αθήνα και οι απίστευτες ομορφιές της περιοχής έχουν κάνει την Εύβοια και το δήμο μας έναν από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς».