MY KTEO

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Απεργιακή συγκέντρωση στην Κάρυστο την Πέμπτη 10 Ιουνίου


Κάτω τα χέρια από το 8ωρο! Να μην κατατεθεί - να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή το αντεργατικό της έκτρωμα που προκλητικά παρουσιάζει ως «εκσυγχρονισμό» και ως «επιθυμία των εργαζομένων».

Πατούν πάνω στο αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για να νομιμοποιήσουν την ασυδοσία της μεγαλοεργοδοσίας και να διαλύσουν όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει. Έτσι επιδιώκουν να ψηφίσουν:

           10ωρη δουλειά, με απλήρωτη υπερωρία ως γενίκευση των νόμων για την «ευελιξία» των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και του νόμου ΣΥΡΙΖΑ για επέκταση του ωραρίου των νοσοκομειακών γιατρών ως τις 60ώρες τη βδομάδα! Δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου χωρίς υπερωρία ακόμη και στους ελαστικά απασχολούμενους εργαζόμενους και τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου!

           Αύξηση του ορίου των ετήσιων υπερωριών και ταυτόχρονα μείωση της προσαύξησης ως συνέχεια των προηγούμενων μειώσεων των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

           Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας σε μεγάλο αριθμό κλάδων ως το επόμενο βήμα της κατάργησης της στο εμπόριο για 32 Κυριακές το χρόνο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

           Ηλεκτρονικό φακέλωμα για όσους εργαζόμενους γράφονται στο σωματείο τους και νέα εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων και την κήρυξη απεργίας.

           Καταργούν ακόμη και το υποστελεχωμένο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Δεν θα τους περάσει!

Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, μέσα από την οργάνωση και την πάλη τους, έχουν αποτρέψει και έχουν καθυστερήσει αντιλαϊκά μέτρα. Οι «καλές ευρωπαϊκές πρακτικές» που επικαλείται η κυβέρνηση και καταργούν τον σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο είναι νόμος εδώ και χρόνια στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Η κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα και η ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης το ίδιο.

Έχουμε τη δύναμη να αποτρέψουμε να γυρίσουν οι εργασιακές σχέσεις δεκαετίες πίσω! Κυβερνήσεις και επιχειρηματικοί το ξέρουν! Για αυτό χτυπούν το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, βάζουν εμπόδια στην Απεργία και περιορισμούς στις διαδηλώσεις.

Η ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ βλέπει «θετικά σημεία» στο αντεργατικό έκτρωμα! Επεδίωξε την μετατροπή της Πρωτομαγιάς σε αργία του Πάσχα αλλά η δράση των ζωντανών – αγωνιστικών σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων δεν το επέτρεψε. Η πίεση από τις δεκάδες αποφάσεις για νέα Απεργία επέβαλαν στην ηγεσία της ΓΣΕΕ την κήρυξη Απεργίας στις 10 Ιούνη. Είναι πια φανερό πως η άνοδος της συμμετοχής και η αλλαγή συσχετισμών στα Σωματεία είναι όρος για την ενίσχυση του κινήματος, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

         Να μην κατατεθεί ο νόμος για την κατάργηση του 8ωρου.

         Σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, 7ωρο - 5ήμερο – 35ωρο.

         Να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων.

         Μέτρα στήριξης των μικρών επαγγελματιών. Διαγραφή χρεών  και μείωση της ληστρικής φορολογίας.

         Καμιά παρεμπόδιση στη δράση των σωματείων και των συνδικαλιστών.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ, 10:30 πμ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ