MY KTEO

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Σύλλογος εργαζομένων Γ.Ν.Χαλκίδας: Απεργούμε την Πέμπτη 10 Ιουνίου


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Η κυβέρνηση αξιοποιώντας το τρίτο κύμα της πανδημίας που μας έχει εξοντώσει ως

εργαζόμενους και έχει αφήσει πίσω της ένα δημόσιο σύστημα υγείας υπό κατάρρευση φέρνει προς ψήφιση στη βουλή νέο αντεργατικό νομοσχέδιο. Επιδιώκει να κατεδαφίσει ότι κατακτήθηκε τα τελευταία εκατό χρόνια με τους αγώνες και τις θυσίες μας...Χωρίς ίχνος ντροπής έρχεται να παρουσιάσει το σμπαράλιασμα των εργασιακών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, ως πρόοδο!

            Προσπαθεί να μας πείσει πως είναι για το συμφέρον μας η κατάργηση του 8άωρου και η 10άωρη δουλειά με ανύπαρκτο ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειες μας! Χρησιμοποιεί ως προκάλυμμα την ατομική συμφωνία του εργαζόμενου λες και δε γνωρίζουμε τι κρύβεται πίσω από τέτοιου είδους συμφωνίες, όπως οι εκβιασμοί για απόλυση ή οι κάθε λογής  αξιολογήσεις στην εργασία μας.

            Επιπλέον αδιαφορεί πλήρως για τη φθορά της υγείας μας που δεν μπορεί να αναπληρωθεί από τις υποσχέσεις για ρεπό ή μειωμένα ωράρια. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, ως εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, τι σημαίνει να δουλεύουμε αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες για 6 μέρες την εβδομάδα, με 1 ρεπό και δεκάδες χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας! Η φυσική φθορά από την εντατικοποίηση στη δουλειά μας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντισταθμιστεί από ανάπαυση μέρες ή μήνες αργότερα! 

            Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας που φέρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν είναι σημερινή ανακάλυψη...Έχει νομοθετηθεί από το 2011 και έχει επεκταθεί το 2017 για τους νοσοκομειακούς γιατρούς από την προηγούμενη κυβέρνηση. Νόμος που προέβλεπε πως οι γιατροί μπορούν να δουλεύουν για 12 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα, για τουλάχιστον 1 μήνα. Παρά το ότι δεν έχει προχωρήσει η εφαρμογή του δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας οι διοικήσεις τον επικαλούνται, για να αναγκάσουν τους γιατρούς σε υπερεργασία, προσπαθώντας να καλύψουν τα τεράστια κενά.

            Ταυτόχρονα το νομοσχέδιο βάζει νέα εμπόδια στην οργανωμένη δράση των εργαζομένων συμπληρώνοντας προηγούμενο νόμο για το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, με την καθιέρωση ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, φακελώματος των σωματείων, αύξηση του προσωπικού ασφαλείας στις απεργίες, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση της επιθεώρησης της εργασίας.

             Είναι ξεκάθαρο πως έχουν στόχο να μας κάνουν σκλάβους εξασφαλίζοντας τη σιωπή μας. Είναι ξεκάθαρο πως υλοποιούν κατά γράμμα τις οδηγίες της ΕΕ στα πλαίσια της οικονομικής ανάκαμψης των επιχειρηματικών ομίλων, με αντάλλαγμα τα αντεργατικά μέτρα στις πλάτες του εργαζόμενου λαού μας.

ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ!  ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

            Γιατί δεν αποτελεί πρόοδο και εκσυγχρονισμό η απλήρωτη δουλειά, η εργασία λάστιχο, η τρομοκρατία, οι μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων. Γιατί σήμερα δεν αρκεί να υπερασπιζόμαστε μόνο το 8άωρο ή να παλεύουμε για συλλογική σύμβαση εργασίας. Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις που μας χαρίζουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας ώστε να δουλεύουμε ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια ικανοποιώντας τις δικές μας ανάγκες!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Να αποσυρθεί άμεσα το αντεργατικό τερατούργημα που θέλει να φέρει στη βουλή η κυβέρνηση

Να καταργηθεί όλη η αντεργατική νομοθεσία και διατάξεις της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι

Προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας με ευθύνη του κράτους.  Ένταξή μας στα ΒΑΕ και χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς , με μείωση του εργάσιμου χρόνου. 7ωρο-5ημερο-35ωρο. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των σωματείων και των συνδικαλιστών, κόντρα στην καταστολή

ΟΛΟΙ  ΣΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΗΝ  ΠΕΜΠΤΗ 10π.μ.

                                       ΣΤΗΝ    ΠΛΑΤΕΙΑ  ΑΓΟΡΑΣ