MY KTEO

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Κορωνοϊός: Σύσταση για εμβολιασμό των εφήβων 15 - 17 ετών συζητά η Επιτροπή Εμβολιασμών


Άνοιγμα της πλατφόρμας των εμβολιασμών και για την ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών, αναμένεται να συστήσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία συνεδριάζει αυτήν την ώρα. 

Ειδικότερα, στο τραπέζι της επιτροπής βρίσκεται η σύσταση για εμβολιασμό των μαθητών 16 και 17 ετών ή/και 12 έως 17 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει ληφθεί κάποια οριστική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση γίνεται με βάση τις επιστημονικές έρευνες που έχουν δείξει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Επιπλέον, δεδομένης της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα έχει διαφανεί ότι η συγκεκριμένη παραλλαγή του ιού χτυπά ιδιαίτερα τους νεότερους και τους μη εμβολιασμένους.

Την ίδια ώρα, μετά την προτροπή του πρωθυπουργού «τα κορίτσια και τα αγόρια να "τσιμπήσουν" την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο», η παροχή της Κάρτας Ελευθερίας ή Freedom Pass αξίας 150 ευρώ φαίνεται πως αποτέλεσε ικανοποιητικό δέλεαρ για αρκετούς νέους 18 - 25 ετών.

Τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση για το Freedom pass κλείστηκαν 18.500 ραντεβού για εμβολιασμό. Πρόκειται για διπλάσιο αριθμό από τον καθημερινό μέσο όρο των προηγούμενων ημερών, όταν κλείνονταν περίπου 9.000 ραντεβού.


CNN.gr