MY KTEO

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Γουρνής: "Στόχος μας η ολοκλήρωση των έργων εντός του γυμναστηρίου στους επόμενους 2 μήνες"


 Τα έργα αποκατάστασης στο κλειστό γυμναστήριο Βασιλικού, που σχεδόν καταστράφηκε από τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου, ξεκίνησαν την 1η Ιουνίου, με τις εργασίες να αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους 4 μήνες.

Το Stereabasket βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο κλειστό γυμναστήριο, με τον Άγγελο Αγαπητό να μας μεταφέρει μέσα από τον φωτογραφικό του φακό τις πρώτες εργασίες!

Εκεί, συναντήσαμε τον Αντιδήμαρχο Έργων του Δήμου Χαλκιδέων Βασίλη Γουρνή, καθώς και τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων Δημήτρη Σέρρα, που επιβλέπουν σε καθημερινή βάση τις εργασίες σε ένα έργο που αναμένεται να επαναφέρει το γυμναστήριο στην αρχική του μορφή αλλά και να αλλάξει προς το καλύτερο, ιδίως τον περιβάλλοντα χώρο, όπου εκτός των άλλων, θα γίνει ένα ανοικτό γήπεδο μπάσκετ προδιαγραφών!

Ο Αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Γουρνής, μίλησε στο stereabasket και μεταξύ άλλων ανέφερε πως βασικό στόχος είναι οι εργασίες εντός του γυμναστηρίου να έχουν ολοκληρωθεί στους επόμενους δύο μήνες, ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί από τους συλλόγους, με την έναρξη των επόμενων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

Για τα έργα στο γυμναστήριο: ‘‘Τα έργα ξεκίνησαν από την 1η Ιουνίου και οι εργασίες γίνονται σε καθημερινή βάση. Σε πρώτη φάση, μέχρι στιγμής έχει γίνει η αποξήλωση του παρκέ, έχουν βγει οι μπασκέτες που θα αντικατασταθούν ενώ έχει καθαριστεί το μεγαλύτερο μέρος εντός του γηπέδου, έτσι ώστε από την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης”.  

Για το πότε προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο:‘Η σύμβαση αναφέρει πως το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 4 μήνες. Ο δικός μας στόχος όμως, το βασικό μας στοίχημα, είναι τα έργα εντός του γυμναστηρίου να έχουν ολοκληρωθεί πλήρως μέσα στους επόμενους 2 μήνες, ώστε οι σύλλογοι να έχουν στη διάθεση τους τον εσωτερικό χώρο του γυμναστηρίου για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε, σε ένα μεγάλο έργο που θα δώσει πνοή στον αθλητισμό της περιοχής του Ληλαντίου”. 

Για το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ: ”Το έργο της αποκατάστασης του γυμναστηρίου του Βασιλικού, δεν αφορά μόνο τον εσωτερικό χώρο. Είναι ένα μεγάλο έργο με πολλές παρεμβάσεις, που θα αλλάξει την όψη και θα δημιουργήσει νέες συνθήκες για τους πολίτες του Ληλαντίου. Εκτός των άλλων, έχει δρομολογηθεί η κατασκευή ενός σύγχρονου ανοικτού γηπέδου, πίσω από το γυμναστήριο, που φιλοδοξούμε να φιλοξενήσει τον κόσμο της περιοχής, αλλά και να αποσυμφορήσει τους συλλόγους που χρησιμοποιούν το κλειστό γυμναστήριο. Παράλληλα, θα γίνουν μεγάλες παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο, αλλάζοντας την όψη ολόκληρου του γυμναστηρίου”. 

Θυμίζουμε, πως το έργο, προϋπολογισμού 414.928, 32 ευρώ περιλαμβάνει τις εξής εργασίες:

  • Ανακατασκευή εξ’ ολοκλήρου του δαπέδου (παρκέ)
  • Ανακατασκευή όλων των θυρών
  • Ανακαίνιση όλων των ελαιοχρωματισμών του κτιρίου
  • Επαναλειτουργία του δικτύου αποχέτευσης
  • Επισκευή όλων των προσβάσεων των πεζών
  • Αντικατάσταση των πάγκων, των οργάνων καταγραφής αποτελεσμάτων, των μπασκετών, του εξοπλισμού πετοσφαίρισης, του ιατρικού εξοπλισμού, του λέβητα θέρμανσης, των ερμαρίων, των πυροσβεστήρων
  • Ασφαλτόστρωση του δρόμου πρόσβασης και του περιβάλλοντος χώρου
  • Κατασκευή πεζοδρομίων
  • Κατασκευή υπαίθριου γηπέδου μπάσκετ (πίσω από το Γυμναστήριο)

photo: Άγγελος Αγαπητός