MY KTEO

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Δήμος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας: Ταφόπλακα για την τοπική οικονομία το κλείσιμο των υποκαταστημάτων τραπεζών


Σε μαρασμό οδηγεί το Δήμο μας το κλείσιμο των υποκαταστημάτων Τραπεζών της Πειραιώς και της Εθνικής.

Η Εθνική Τράπεζα μεταξύ των 25 υποκαταστημάτων που θα κλείσει είναι και εκείνο της Λίμνης, ενώ αντίστοιχα η Τράπεζα Πειραιώς σε ενημέρωση ανακοίνωσε ότι εντός του καλοκαιριού θα κλείσει 64 καταστήματα μεταξύ των οποίων και εκείνα σε Μαντούδι και Λίμνη.

Ο αντίκτυπος στην περιοχή μας θα είναι πολύ μεγάλος. Οι επιχειρήσεις στο Δήμο μας είναι κυρίως μικρές, οικογενειακές και δυστυχώς το κλείσιμο των δύο τραπεζών θα δημιουργήσει μπαράζ δυσάρεστων εξελίξεων στην οικονομία του τόπου μας.

Το προγραμματισμένο κλείσιμο των Τραπεζών καταδικάζει τον τουριστικό και τον αγροτικό τομέα αλλά και τους υπόλοιπους παραγωγικούς τομείς του Δήμου μας, καθώς αναγκάζει τους συμπολίτες μας μεγαλύτερης κυρίως ηλικίας συνταξιούχους και τους τουρίστες να ταξιδεύουν μια ώρα και πλέον για μία απλή συναλλαγή με τις Τράπεζες. Ενώ παράλληλα θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας των υπαλλήλων των Τραπεζών.

Όλη η τοπική κοινωνία του Δήμου μας είναι αντίθετη στον προγραμματισμό κλεισίματος των υποκαταστημάτων, για το λόγο αυτό οι αντιδράσεις θα είναι αλυσιδωτές μέχρι να κερδηθεί ο αγώνας και να μη  επιτραπεί η περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου μας.