Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Αυγά με ντομάτα για βουτιές

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Αυγά με ντομάτα για βουτιές


Υλικά Συνταγής:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 κόκκινη και 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένες σε καρέ
5 ώριμες μεγάλες και σφιχτές ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1-1/2 συσκευασία ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
1 κ.σ. κοφτή πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4- 6 αυγά
2 πολύ μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια (τα φύλλα τους μόνο ψιλοκομμένα)
λίγο κύμινο και λίγο πιπέρι καγιέν
Για το σερβίρισμα
ψωμί
φέτα

Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε τα αυγά με ντομάτα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι. Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά, προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πάπρικα και τη ζάχαρη. Προαιρετικά προσθέτουμε πιπέρι καγιέν ή λίγο μπούκοβο.

Αν θέλουμε σε αυτό το σημείο προσθέτουμε λίγα τρίμματα φέτας. Σπάμε τα αυγά ένα-ένα μέσα στη σάλτσα με τη ντομάτα. Αφήνουμε τα αυγά να σιγοβράσουν μέσα στην υπέροχη σάλτσα για λίγα λεπτά.

Ανάλογα βέβαια αν προτιμάτε τον κρόκο μελάτο ή σφιχτό παρατείνετε ή μειώνετε τον χρόνο μαγειρέματος. Τέλος πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα τρυφερά φύλλα (πράσινα) των φρέσκων κρεμμυδιών.

Σερβίρουμε με με ψωμί και φέτα για ολοκληρωμένη απόλαυση!


argiro.gr