MY KTEO

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Εποικοδομητική μέρα η Παρασκευή για τον Αντιπεριφερειάρχη


Εποικοδομητική μέρα η Παρασκευή για τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Κώστα Γαλάνη. Έτσι χαρακτήρισε ο ίδιος τη μέρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και επισκέψεις σε ΚΕΓΕ Αρτάκης και Αρχοντικό Κριεζώτη:

Με τον Αντιπρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών  και Πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Κο Σέρκο Χαρουτουνιάν ,τους συναδέλφους Αντιπεριφερειάρχες Κελαϊδιτη και Βουρδάνο καθώς και τους Δημάρχους Χαλκιδέων, Μεσσαπίων Διρφύων  και τον Αντιδήμαρχο Ν. Αρτάκης συζητήσαμε  για  την αναβάθμιση και αξιοποίηση του πρώην ΚΕΓΕ Νέας Αρτάκης, για το Αρχοντικό του Κριεζώτη και στην συνέχεια τα επισκεφτήκαμε.

Οι ενέργειες αξιοποίησης του ΚΕΓΕ  φαίνεται να αποδίδουν  ως ΙΕΚ Αγροτικής εκπαίδευσης, Κέντρο σεμιναρίων καθώς και πολιτιστικό κέντρο  σε συνεργασία του  Γεωπονικού  Πανεπιστημίου με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Χαλκίδεων.

Για το Κριεζώτειο  διατυπώθηκαν προτάσεις τις οποίες θα εξετάζει  το  Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Συζητήσεις έγιναν επίσης με τον Αντιπρύτανη και  για  τα προβλήματα  την λειτουργία και την εξέλιξη των δύο Πανεπιστημιακών σχολών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Άμφισσα  και στο Καρπενήσι  καθώς και για τα προβλήματα του Ευρίπειου Πανεπιστημίου στα ΨΑΧΝΑ  και του Πανεπιστημίου στην Λαμία , για αυτά που  υπήρχαν και αυτά που προέκυψαν μετά το Νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση !