MY KTEO

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Επιστολή στην Κοινοπραξία πλοίων Νότιας Εύβοιας απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Καρύστου


Ο εμπορικός κόσμος της Καρυστίας είναι αναστατωμένος με την απόφαση σας να μην δρομολογηθεί το πλοίο ΠΑΝΟΡΑΜΑ στην γραμμή Ραφήνας – Μαρμαρίου.
Παρά τις δυσκολίες που περάσαμε και περνάμε ακόμα, προσπαθούμε όλοι να σταθούμε όρθιοι και ευελπιστούμε ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι με θετικό πρόσημο για τον τόπο μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

-την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των ντόπιων & ξένων παραθεριστών, που επιλέγουν τον τόπο μας για την παραθεριστική τους κατοικία και τη συνακόλουθη έντονη οικοδομική δραστηριότητα,

-την τάση, που γίνεται ιδιαίτερα έντονη λόγω της πανδημίας, ακόμη και νέοι εργαζόμενοι να μένουν μόνιμα σε παραθαλάσσιες περιοχές, παρέχοντας εργασία από απόσταση.

την σταδιακή αύξηση του τουριστικού ρεύματος και των συμφωνιών με γραφεία του εξωτερικού, κυρίως στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού,

-την συνεχή πραγματοποίηση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα με συνεχή εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων, ίδρυση νέων ξενοδοχείων αλλά και την ολοκλήρωση των εγκρίσεων για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην χώρα, το σύνθετο τουριστικό συγκρότημα πολυτελών κατοικιών και ξενοδοχείων 5 αστέρων, “EAGLE RESORT”.

-την έναρξη δρομολογίων στη γραμμή Κάρυστος- Κυκλάδες, που συνδέει την μεγάλη τουριστική αγορά των Κυκλάδων με την Νότια Εύβοια και δίνει μεγάλες προοπτικές “island hopping” στο τρίγωνο Κυκλάδες- Εύβοια-Αττική.

Βασικός μοχλός της τουριστικής αλλά και της γενικότερης υποδομής της Καρυστίας, αποτελεί η συγκοινωνία με την πρωτεύουσα και το διεθνές αεροδρόμιο, που στηρίζεται κυρίως στην ακτοπλοική σύνδεση Μαρμαρίου-Ραφήνας.

Η εμπειρία των τελευταίων μηνών δείχνει ότι η περιοχή και η πολιτεία, στήριξαν την γραμμή και σεβάστηκαν την αγωνία της εταιρείας.

Η πυκνότητα όμως των δρομολογίων, στην αρχή του καλοκαιριού και η ικανότητα μεταφοράς επιβατών και οχημάτων, είναι ιδιαίτερα μειωμένη. Δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε τις μειωμένες απαιτήσεις της τωρινής περιόδου.

Οι συνθήκες αυτές, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ακινητοποίηση ενός σύγχρονου και μεγάλης
δυναμικότητας πλοίου, του «ΕΓ-ΟΓ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» αλλά και την μη έγκαιρη γνωστοποίηση των δρομολογίων, προκαλούν έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία στην περιοχή.

Προσδοκούμε την άμεση αύξηση δρομολογίων, την άμεση γνωστοποίησή τους και την επανέναρξη δρομολογίων από το «ΠΑΝΟΡΑΜΑ». Στεκόμαστε όρθιοι όλοι μαζί για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Είμαστε στην διάθεσή σας για δημιουργικές συνέργειες στην προσέλκυση νέων φίλων της Νότιας Εύβοιας.

Θα ήταν χαρά μας να συζητήσουμε μαζί σας, στη βάση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης & συνεργασίας.

Μετά τιμής.

Η πρόεδρος Ο γραμματεας

Σόνια Ντασίου. Κων.Παπαλυμπερης