MY KTEO

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

"Δώσε το αίμα σου για την ΕΛΜΕ" Εθελοντική αιμοδοσία


Την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 και ώρα 8:30-1:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η φετινή μας εθελοντική αιμοδοσία από την ΕΛΜΕ Εύβοιας,  στο φουαγιέ τους αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, με κλιμάκιο από το Νοσοκομείο Χαλκίδας, προκειμένου να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος του σωματείου μας, η οποία μπορεί να καλύψει τα μέλη της ΕΛΜΕ και τις οικογένειές τους, σε περίπτωση ανάγκης, σύμφωνα με τον κανονισμό που διέπει τις τράπεζες αίματος.

Για να έχει κάποιος/α συνάδελφος/ισσα πρόσβαση στην τράπεζα πρέπει να συντρέχουν δυο προϋποθέσεις: α. να είναι μέλος του σωματείου και β. να είναι εθελοντής/τρια αιμοδότης/τρια.

Επειδή κάθε χρόνο οι ανάγκες σε αίμα ολοένα και αυξάνονται παρακαλούμε για τη μαζική συμμετοχή σας στην αιμοδοσία, γιατί  για να υπάρχει η τράπεζα και η πρόσβασή μας σε αυτή, πρέπει και να την ενισχύουμε. Φέτος ειδικά λόγω πανδημίας οι ανάγκες σε αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες, για αυτό σας καλούμε να κάνετε ακόμη και προσωπική υπέρβαση και να πάρετε μέρος μαζικά στην εθελοντική αιμοδοσία της ΕΛΜΕ Εύβοιας, κάνοντας μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης.

Στην αιμοδοσία μπορούν να λάβουν μέρος εκπαιδευτικοί αλλά και συγγενείς τους που είναι υγιείς και δεν υπόκεινται σε κάποια φαρμακευτική αγωγή, καθώς επίσης και κάθε πολίτης φίλος της ΕΛΜΕ Εύβοιας που θέλει να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια. Οι συνάδελφοι/ισσες που βρίσκονται εκτός Χαλκίδας μπορούν να προσέρχονται στα πλησιέστερα νοσοκομεία ή κέντρα υγείας και να δηλώνουν ότι δίνουν αίμα για την τράπεζα αίματος της ΕΛΜΕ Εύβοιας.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι οι εκπ/κοί που συμμετέχουν σε ομαδική αιμοδοσία δικαιούνται άδειας 2 εργάσιμων ημερών με αποδοχές, πέραν της ημέρας αιμοδοσίας, όπως μπορείτε να ενημερωθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://edu.klimaka.gr/ekpaideytikoi-anakoinvseis/monimoi-ekpaideytikoi/adeies/1089-adeia-aimodosias-aimodotikh.html

Για να προσέλθετε στην αιμοδοσία θα πρέπει να έχουν παρέλθει 7 ημέρες από εμβολιασμό για Covid-19 ή να έχετε αρνητικό self test.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να δηλώσετε συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία στο mail της ΕΛΜΕ  ή στα τηλέφωνο 6936192429 και 6947047414

 

                                                                   Για το Δ.Σ.

 

                            Η πρόεδρος                                            Η γεν. γραμματέας

                           Χαρά  Νίκα                                              Γωγώ Μοσχολιού