MY KTEO

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Ποιμαντική Επίσκεψη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας κ. Σεραφείμ στην νήσο Σκύρο

Το Σαββάτο 5 Ιουνίου έπλευσε από το λιμάνι της Κύμης πραγματοποιώντας την ποιμαντική του επίσκεψη  στην αρχόντισσα νήσο της Ιεράς Μητροπόλεως την Σκύρο ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης

της  Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.Σεραφείμ  συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρ Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου και τον  Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.







Μετά την άφιξη του  ο Σεβασμιότατος   στην νήσο της Σκύρου του  συναντήθηκε  και συνομίλησε  με κατοίκους και τοπικούς φορείς της νήσου οι οποίοι υποδέχθηκαν θερμά τον Σεπτό Ποιμενάρχη τους.

Το εσπέρας του Σαββάτου ο Σεβασμιότατος κ. Σεραφείμ  χοροστάτησε της ακολουθίας του εσπερινού στον ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου της Χώρας Σκύρου.

Την Κυριακή 6 Ιουνίου το πρωί ο Σεβασμιότατος στα πλαίσια των ποιμαντικών του επισκέψεων στην Σκύρο  ιερούργησε της Θείας Ευχαριστίας  με βάση των υγειονομικών διατάξεων  στον ενοριακό ναό Τιμίου Προδρόμου της Χώρας Σκύρου πλαισιούμενος από  τον  Πρωτοπρ  Ευάγγελο Βογιατζή τους Πρεσβύτερους Γεώργιο Μωραϊτη εφημέριο Λιναριάς  Γεώργιο Ψαριώτη  εφημέριο του ιερού ναού  και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ  αναφερόμενος  στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής του Τυφλού.

Εν συνεχεία ευχήθηκε με τις αναστάσιμες εόρτιες και πατρικές ευχές του προς όλους τους πιστούς που συμμετείχαν στην θεία ευχαριστία.

Μετά το πέρας την θειας ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφεί μετέβη στην ενορία της Λιναριάς για ποιμαντικούς λόγους.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ με τους συνοδούς του μετέβη  στον βυζαντινό περικαλή  ιερό ναό Γενεθλίου της Θεοτοκου της επιλεγομένης  Αρχοντοπαναγιάς Χώρας Σκύρου και ετέλεσε  το ιερό μυστήριο του γάμου όπως και ευχήθηκε καταλλήλως στους  νεόνυμφους  κ. Γεωργίου και Νίκης Κυριακοπούλου.

Το νεόνυμφο ζευγάρι  καθώς οι οικείοι συγγενείς τους  ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ  για την λειτουργική παρουσία του στην τέλεση του ιερού μυστηρίου.

Το πρωί συν θεω ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ με τους συνοδούς του θα επιστρέψει στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολεως την Κύμη.

Ανταπόκριση Δημήτριος Πετρογιάννης.