MY KTEO

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Απεργεί την Πέμπτη η ΕΛΜΕ Εύβοιας

 


Μετά από 1,5 περίπου χρόνο πανδημίας και απανωτών lock down, με το κοινωνικό σώμα, καθημαγμένο και στα όρια των αντοχών του, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί να σταθεί στο πλάι της κοινωνίας και των εργαζομένων, επιχειρεί να ακυρώσει εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα, όπως είναι η οκτάωρη εργασία, το δικαίωμα στην απεργία, η κυριακάτικη αργία και πολλά ακόμη.

Η απεργία που έχουν προκηρύξει τα τριτοβάθμια σωματεία ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, και στην οποία συμμετέχουν όλα τα Δευτεροβάθμια και τα Πρωτοβάθμια του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα, δεν είναι μια απεργία σας όλες τις άλλες, είναι μια εμβληματική απεργιακή διεκδίκηση. Πρέπει να αποτελέσει την ηχηρή απάντηση στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και να κόψει οριστικά το βήχα και τις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου, που προσπαθεί πάνω στα ερείπια του κοινωνικού σώματος να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του. Η απεργία αυτή μας αφορά όλους και όλες ως εργαζόμενους/ες, που βλέπουμε τα δικαιώματά μας να συρρικνώνονται, ως γονείς-παιδιών μιας γενιάς, που βιώνει απανωτές κρίσεις και ξενιτεύεται για να βρει καλύτερη τύχη, ως αλληλέγγυους απέναντι στους χιλιάδες ανέργους, που δεν μπορούν να ασκήσουν καν αυτό το δικαίωμα.

Συνάδελφε,συναδέλφισσα, την Πέμπτη 10 Ιουνίου, δεν σκεφτόμαστε αν αξίζει να χάσουμε ένα ακόμη μεροκάματο, αν έχει νόημα μια 24ωρη απεργία, αν ο συνδικαλισμός έχει παθογένειες αν, αν,αν...την Πέμπτη 10 Ιουνίου   ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙΚΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ για να στείλουμε ένα μήνυμα, ότι οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ, ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΑ ΔΙΑΦΥΛΑΤΟΥΜΕ ΩΣ ΚΟΡΗΝ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙ.

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ μαζικά και δυναμικάκαι διαδηλώνουμε μαζί ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, στην Πλατεία Αγοράς, ώρα 10 π.μ. 

Για να έχω εγώ τον άσπρο μου ύπνο

Και συ γαρίφαλο χαμόγελο στο στόμα σου,

για να 'χουν τα παιδιά μας το δικό τους ήλιο...  (Δες  αναλυτικά στο συν. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ,τις αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου Χατζηδάκη)

Υ.Γ. Παρακαλούνται οι Δ/ντές και Δ/ντριες όλων των σχολείων της Εύβοιας 1. να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς των σχολικών τους μονάδων για την ΑΠΕΡΓΙΑ

2. να μην προβούν σε καμία τροποποίηση του ωρολόγιου προγράμματος τη μέρα εκείνη

3.  να ακυρώσουν οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες, που έχουν τυχόν κανονιστεί για την ημέρα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ (συνεδριάσεις συλλόγων, επισκέψεις κλπ) Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Η πρόεδρος  Η γεν. γραμματέας

Χαρά Νίκα     Γωγώ Μοσχολιού