MY KTEO

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Κορωνοϊος Σεξ: Μέσα στην πανδημία, μια ομάδα ανδρών έκανε περισσότερο σεξ


Ευρέως διαδεδομένη είναι η αφήγηση ότι η σεξουαλική δραστηριότητα ακολούθησε πτωτική τάση κατά την Covid-19 πανδημία. Ωστόσο, μια νέα μελέτη από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ στις ΗΠΑ αμφισβητεί αυτή τη δημοφιλή άποψη.

Ειδικότερα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Pitt και το νοσοκομείο UPMC διαπίστωσαν ότι μερικοί άνθρωποι έκαναν περισσότερο σεξ κατά τη διάρκεια της πανδημίας από ποτέ. Ποιοι είναι αυτοί; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ηλικιωμένοι με στυτική δυσλειτουργία. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Internal Medicine.

 

“Η σεξουαλική ζωή των ανθρώπων συμβάλλει στον ψυχοκοινωνικό ιστό της κοινωνίας”, δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας της μελέτης Benjamin Davies, MD, διευθυντής του προγράμματος Ουρολογικής Ογκολογίας στο UPMC Hillman Cancer Center και καθηγητής στο τμήμα Ουρολογίας του Pitt. “Είδαμε μια τεράστια αύξηση στις πωλήσεις φαρμάκων για τη στυτική δυσλειτουργία καθημερινής χρήσης, κάτι που υποδηλώνει ότι μερικοί άνθρωποι έκαναν περισσότερο σεξ από ποτέ – με τους συντρόφους τους στο σπίτι, ήθελαν να είναι πάντα έτοιμοι”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δρ. Davies.

Σε μια ανασκόπηση των δεδομένων πωλήσεων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πωλήσεις συνταγογραφούμενων φαρμάκων στυτικής δυσλειτουργίας καθημερινής χρήσης, αυξήθηκαν μετά τον Μάρτιο του 2020, όταν ο κορωνοϊός χτύπησε για τα καλά την πόρτα σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

 

 

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τα ποσοστά πωλήσεων των ευρέως διαθέσιμων φαρμάκων στυτικής δυσλειτουργίας ως αποδεικτικό στοιχείο για την ποσότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας – και συνέκριναν τις αλλαγές στις τάσεις πωλήσεων πριν από την πανδημία (πριν από τον Μάρτιο του 2020) και μετά (μεταξύ Μαρτίου και Δεκεμβρίου του 2020). Για να ληφθούν υπόψη οι πιθανές διακυμάνσεις στις πωλήσεων των φαρμάκων λόγω άλλων παραγόντων, όπως η ευκολία πρόσβασης στα φαρμακεία, οι ερευνητές παρακολούθησαν επίσης τις πωλήσεις ουρολογικών φαρμάκων – οι οποίοι ωστόσο δεν άλλαξαν τους μήνες μετά την κήρυξη της πανδημίας.

 

Είναι ενδιαφέρον ότι οι επιστήμονες διαπίστωσαν, μετά από μια μικρή μείωση των πωλήσεων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ότι έκτοτε οι πωλήσεις φαρμάκων στυτικής δυσλειτουργίας σημείωσαν σταθερή αύξηση. Ειδικότερα σε ορισμένα σκευάσματα, ο αριθμός των πωλήσεων σχεδόν διπλασιάστηκε μεταξύ Φεβρουαρίου και Δεκεμβρίου του 2020.