Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Κοτόσουπα με κριθαράκι

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόσουπα με κριθαράκι


Υλικά Συνταγής:
1 μικρό κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες)
1 ξερό κρεμμύδι (σε καρέ)
1 πράσο (σε φέτες)
2 καρότα (σε μικρά καρέ)
1/2 σελινόριζα (σε μικρά καρέ)
2-3 κλωνάρια μαϊντανό
2-3 κλωνάρια σέλινο
1/3 φλ. κριθαράκι ψιλό
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Για την κοτόσουπα με κριθαράκι και λαχανικά, σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1,5 λίτρο νερό. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε για 25′ από την ώρα που θα πάρει βράση.

Ξαφρίζουμε το νερό, όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια του. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά το μαϊντανό, το σέλινο, το αλατοπίπερο και το κριθαράκι.

Βράζουμε για 10′ ανακατεύοντας την κοτόσουπα τακτικά. Τέλος, στύβουμε το λεμόνι κι ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Αφήνουμε την κοτόσουπα μετά το βράσιμο σκεπασμένη για 10′. Σερβίρουμε σε πιάτα.


argiro.gr