MY KTEO

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Σεξ: Κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας στο κρεβάτι


Μάλλον κοροϊδεύουμε τον ίδιο μας τον εαυτό σε ό,τι αφορά τις ερωτικές μας επιδόσεις ή εκείνες ενός δυνητικού συντρόφου σύμφωνα με νέα έρευνα.
Οι ερευνητές πραγματοποίησαν έρευνα σε 1,000 άνδρες και γυναίκες στις ΗΠΑ και διαπίστωσαν ότι έτειναν να θεωρούν τους ανθρώπους που τους έλκυαν ως μη έχοντες σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα καθώς και ότι ήταν πιο καλοί στις σεξουαλικές τους επιδόσεις.

Σε ό,τι αφορούσε δε τους εαυτούς τους ένα εντυπωσιακό 75% των ερωτηθέντων είπαν ότι πιστεύουν ότι είναι ανώτεροι από τον μέσο όρο όσον αφορά τις ερωτικές τους επιδόσεις.

Οι υπερεκτιμήσεις και οι υπερβολές όμως δεν σταματούν εδώ. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που ρωτήθηκαν είπαν ότι θεωρούσαν το μήκος του πέους τους (ή του συντρόφου τους οι γυναίκες) ως μεγαλύτερο του μέσου όρου.

Η ομάδα των ερευνητών, που προέρχεται από μια ιστοσελίδα (Bad Girls Bible ) που παρέχει πληροφορίες για το σεξ και τις σχέσεις πραγματοποίησε την έρευνα σε δείγμα 1,000 Αμερικανών ηλικίας 18-75 ετών τον Μάρτιο του 2019.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα ευρήματα αποκαλύπτουν ότι ο εγκέφαλός μας βασίζεται σε λάθος εκτιμήσεις και ευσεβείς πόθους όταν επιλέγουμε τους επίδοξους ερωτικούς μας συντρόφους.

Η ενδιαφέρουσα παρατήρηση των ειδικών ήταν ότι ένα θετικό χαρακτηριστικό όπως η ομορφιά και η ελκυστικότητα, κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει και άλλα θετικά γνωρίσματα (φαινόμενο της άλω).

Σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες έχει φανεί ότι πιστεύουμε ότι οι ελκυστικοί άνθρωποι είναι και πιο ευτυχισμένοι, πιο έξυπνοι και έχουν και ομορφότερα παιδιά. Η νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πιστεύουμε ότι είναι και καλύτεροι εραστές χωρίς σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα!

Πρόκειται φυσικά για μια πολύ ανησυχητική διαπίστωση γιατί δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία που να αποκαλύπτουν ότι ευσταθεί μια τέτοια πεποίθηση δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Sean Jameson.

Εάν μάλιστα συνυπολογίσουμε και τα στοιχεία προηγούμενης έρευνας σύμφωνα με τα οποία οι άνδρες τείνουν να μην χρησιμοποιούν προφυλακτικό όταν βρίσκονται με γυναίκες που θεωρούν πολύ ελκυστικές, αυτό αποκαλύπτει ότι οι πεποιθήσεις μας για τους άλλους οδηγούν σε λάθος εκτιμήσεις που μπορούν να μας εμπλέξουν σε πολύ ριψοκίνδυνες συμπεριφορές όσον αφορά την υγεία μας.


ygeiamou.gr