MY KTEO

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Συρίγος: Τα δημόσια ΙΕΚ θα καλύψουν όσους μείνουν εκτός ΑΕΙ


Τα δημόσια ΙΕΚ θα καλύψουν όσους μείνουν εκτός ΑΕΙ ξεκαθάρισε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος αναφερόμενος στο θέμα της τριτοβάθμιας εκπαιδεύσεως. Ο κ. Συρίγος μίλησε τόσο για την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια όσο και για τη δυνατότητα που θα έχουν φέτος οι υποψήφιοι για συμπλήρωση δεύτερου μηχανογραφικού στα ΙΕΚ.

Όπως είπε: "Ένας τεράστιος αριθμός φοιτητών εγκαταλείπει τα ΑΕΙ και δεν αποφοιτά λόγω αντικειμενικής μαθησιακής αδυναμίας να ανταποκριθεί στο Πανεπιστήμιο. Πρέπει να πάψουμε να αντιμετωπίζουμε το Πανεπιστήμιο ως την τετάρτη λυκείου. Ο αριθμός των θέσεων για τα δημόσια ΙΕΚ είναι επαρκείς για να μπορέσουν να καλυφθούν οι θέσεις εκείνων των ατόμων που εκτιμούμε ότι μπορούν να μείνουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαιδεύσεως".

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει το μικρότερο ποσοστό αποφοίτησης στην ΕΕ (9% η χώρα μας, όταν ο μέσος όρος είναι 24% και η αμέσως επόμενη χώρα από την Ελλάδα έχει 18%) στις πανελλαδικές εξετάσεις 2020 – 2021 θα υπάρχει η δυνατότητα για συμπλήρωση δύο μηχανογραφικών.