MY KTEO

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Τι ανακοίνωσε από την Χαλκίδα η υφυπουργός Εργασίας στην συναντηση με τους φορείς


 Συνάντηση με τη δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και φορείς στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα, με κυρίαρχο θέμα τις καινοτόμες διατάξεις του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, που εκσυγχρονίζουν και εναρμονίζουν τις εργασιακές σχέσεις με τις σύγχρονες ανάγκες της οικογένειας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δήμητρα Σακελλαράκη, ο αντιπεριφερειάρχης Νομού Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης, η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ευβοίας Δέσποινα Καραμπέτσου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας Δημήτρης Γκίκας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας Δημήτρης Μούντριχας και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Άρης Αξωνίδης.

«Με το εργασιακό νομοσχέδιο προωθούμε τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, ενισχύουμε τη θέση της γυναίκας στην αγορά εργασίας και προστατεύουμε τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων» σημείωσε η κ. Συρεγγέλα, υπογραμμίζοντας: «Θεσπίζουμε άδεια πατρότητας 14 ημερών, γονική άδεια 4 μηνών για κάθε γονέα, ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας για γονείς παιδιών έως 12 ετών, ενώ προστατεύουμε τους πατέρες από την απόλυση για 6 μήνες από τη γέννηση του τέκνου».