MY KTEO

Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπιτα της τεμπέλας


Υλικά Συνταγής:
2 έτοιμα λαδωμένα και τσαλακωμένα χωριάτικα φύλλα
Για τη γέμιση της κοτόπιτας
1 φιλέτο ή 1 ½ φλ. στήθος κοτόπουλου μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
2 μεγάλα τριμμένα καρότα
2 χρωματιστές πιπεριές (σε φέτες)
2 φρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ μαϊντανό
200 γραµ. κασέρι ή γραβιέρα
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό χτυπημένο
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Η κοτόπιτα της τεμπέλας, η πιο απλή και νόστιμη συνταγή, με έτοιμο φύλλο και φανταστική γέμιση με το κοτόπουλο που περίσσεψε. 

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2΄.

Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε για 1-2΄. Αποσύρουμε τα λαχανικά από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, τα βότανα, το μαϊντανό (ή συνδυασμό μαϊντανού και άνηθου) και μια πρέζα μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε το αυγό με το γιαούρτι και το ρίχνουμε στη γέμιση.

Προσθέτουμε και το τυρί και ανακατεύουμε τη γέμιση της κοτόπιτας. Στρώνουμε το πρώτο φύλλο σε μικρό ορθογώνιο λαδωμένο ταψάκι.  Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε μια στρώση.

Καλύπτουμε με το δεύτερο τσαλακωμένο φύλλο χωρίς να πιέζουμε. Ραντίζουμε με τα δάχτυλα την επιφάνεια της κοτόπιτας με λίγες σταγόνες νερό.

Ψήνουμε την κοτόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα του φούρνου για περίπου 50΄. Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα, στους 170 °C, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια της κοτόπιτας.


argiro.gr