MY KTEO

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας



Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας πραγματοποίησε, σήμερα Δευτέρα 7 Ιουνίου, κλιμάκιο της τοπικής Οργάνωσης Μελών Ιστιαίας-Αιδηψού και της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κατά την επίσκεψη οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συνομίλησαν με πολίτες και με προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

Εκδηλώθηκε η ιδιαίτερη ανησυχία για την αργή εξέλιξη του εμβολιαστικού εγχειρήματος στην Β. Εύβοια, με δεδομένη την ύπαρξη μίας μόνο εμβολιαστικής γραμμής με συγκεκριμένο εμβόλιο, στο οποίο δεν έχουν πρόσβαση οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και κάποιες κατηγορίες πολιτών (π.χ. κάποιες κατηγορίες χρόνιων ασθενών)

Επισημάνθηκαν ελλείψεις σε υποδομή και εξοπλισμό για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, (όπως φορητός αναπνευστήρας, υπέρηχοτομογράφος, μηχάνημα ανάλυσης αερίων αίματος, κ.α.)καθώς και η ανάγκη να προχωρήσει η κάλυψη των οργανικών (μόνιμων) θέσεων γιατρών και άλλου προσωπικού, που είχε ξεκινήσει επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τα σχετικά έγγραφα προς την διοίκηση της 5ης ΥΠΕ παραμένουν αναπάντητα.

Επιβεβαιώθηκαν οι καθυστερήσεις και ολιγωρίες στη δημιουργία της μονάδας αιμοκάθαρσης, με μοναδικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία 2 χρόνια να είναι αλλαγές στον οργανισμό του Κέντρου Υγείας, χωρίς όμως τη παραμικρή προσπάθεια στελέχωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μόνιμη θέση νεφρολόγου που είχε προκηρυχθεί τον Γενάρη του 2019 και κατέληξε άγονη, δεν επαναπροκηρύχθηκε ποτέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας αριθμός νοσηλευτών, νοσηλευτριών που είχε προγραμματισθεί να εκπαιδευτούν σε μονάδες αιμοκάθαρσης δεν εκπαιδεύτηκαν ποτέ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 2 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Β. Εύβοια δεν έχει προκηρυχθεί ούτε μία μόνιμη θέση γιατρού ή άλλου επαγγελματία υγείας. Αντιθέτως πυκνώνουν οι καταγγελίες για οικονομική εκμετάλλευση πολιτών, οι οποίοι προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας ως έκτακτα περιστατικά και οι οποίοι στη συνέχεια «παραπέμπονται» σε ιδιώτες γιατρούς, που καλούνται εκτάκτως στη δομή και αποζημιώνονται από τους πολίτες. Πρακτική που στρέφεται όχι μόνο κατά της δημόσιας φροντίδας υγείας, αλλά είναι παράνομη και καταδικαστέα.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεσμεύθηκε για τη σταθερή επικοινωνία με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας και τους κατοίκους της περιοχής, καθώς και για τη δημοσιοποίηση των ιδιαίτερα κρίσιμων για την υγειονομική θωράκιση της Β. Εύβοιας σχετικών αιτημάτων.