MY KTEO

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Παπαρδέλες με μανιτάρια


Υλικά Συνταγής:
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
25 γραµ. βούτυρο
300 γραµ. ανάμεικτα φρέσκα μανιτάρια
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
20 γραµ. αποξηραμένα μανιτάρια
250 γραµ. ταλιολίνι ή παπαρδέλες
1 λευκό ξηρό κρασί
Για το σερβιρισμα
50 γραµ. φουντούκια σπασμένα
1 κ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γραµ. τυρί για μακαρόνια

Εκτέλεση:
Για τις παπαρδέλες με μανιτάρια, επιλέγουμε φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα. Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. 

Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε μπολ με ζεστό νερό για λίγα λεπτά να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε, φιλτράρουμε το νερό τους και το κρατάμε στην άκρη για τις παπαρδέλες με μανιτάρια. 

Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο. Όταν κάψει το λάδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3΄ σε δυνατή φωτιά να πιουν τα υγρά τους προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1΄.

Σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το νερό των μανιταριών, καθώς και τα αποξηραμένα μανιτάρια. Βράζουμε για 1΄.

Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό για 1΄ λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Όπως στάζουν τα ζυμαρικά τα παίρνουμε με τσιμπίδα και τα προσθέτουμε στη σάλτσα μανιταριών.

Προσθέτουμε τα φουντούκια, το σχοινόπρασο και λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά ώστε να αραιώσει η σάλτσα τους. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τις παπαρδέλες με τη σάλτσα.
Μοιράζουμε σε δυο ζεστά πιάτα και γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο και το τριμμένο τυρί.


argiro.gr