MY KTEO

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Μούντριχας, Αυξωνίδης και Τζαβάρας στηλίτευσαν τα σχέδια της κυβέρνησης και κάλεσαν σε συστράτευση όλους τους εργαζόμενους (βίντεο)


Την ανάγκη οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν ενωτικά, συντονισμένα, με αποφασιστικότητα και σχέδιο επεσήμαναν με τις ομιλίες τους σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Δημήτρης Μούντριχας, ο Πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Εύβοιας Άρης Αυξωνίδης και ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων Γιάννης Τζαβάρας, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του Νομού, στην πλατεία της Αγοράς στη Χαλκίδα.

Ο Δημήτρης Μούντριχας, επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για τα εργασιακά καταργεί κεκτημένα ενός αιώνα και ευνοεί την εργασιακή αυθαιρεσία. «Από τη Χαλκίδα να φτάσει η φωνή μας σε όλη την Ελλάδα, με σύνθημά μας «Να μην γίνει η εργασία σκλαβιά». Μπορούμε να νικήσουμε, γιατί είμαστε παντοδύναμοι, γιατί είμαστε πολλοί. Μπορούμε να πάρουμε το ατσάλι και να το λιώσουμε» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΕΚΕ. 

Για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και παγίδευση του δικαιώματος στην απεργία έκανε λόγο ο Άρης Αυξωνίδης και επεσήμανε όλα τα κακώς κείμενα του νομοσχεδίου Χατζηδάκη υπογραμμίζοντας: «Το αίτημα των εργατών του Σικάγου για 8 ώρες εργασία, 8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες ελεύθερο χρόνο, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Τζαβαρας, φέρνοντας ως παράδειγμα τις εργάτριες της επιχείρησης Μιμίκος, που αν και δεν έχουν σωματείο, έκλεισαν σήμερα τα ξημερώματα με τη βοήθεια του Συνδικάτου Τροφίμων τις πύλες του εργοστασίου, τόνισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να συνταχθούν στον αγώνα αυτό. Με αυτόν τρόπο το μήνυμα που στέλνουν οι εργαζόμενοι στην κυβέρνηση για να πάρει πίσω το νομοσχέδιο είναι δυνατό.