MY KTEO

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Χαλκίδα: Ενωμένοι και αποφασισμένοι δήλωσαν οι εργαζόμενοι της Εύβοιας σε μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

 


Ενωμένοι και αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να περάσει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, δήλωσαν οι εργαζόμενοι της Εύβοιας σήμερα, ανήμερα της πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΣΕ, τα Εργατικά Κέντρα και το σύνολο των συνδικάτων, στην συγκέντρωση και στην πορεία διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα στη Χαλκίδα. Η απεργιακή κινητοποίηση στην πλατεία Αγοράς στις 10.00 το πρωί, που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας σε συνεργασία με το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Εύβοιας και τα σωματεία του νομού, ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων. Σωματεία και αργαζόμενοι από όλη την Εύβοια έδωσαν το παρών, ενώ παρευρέθηκαν και οι Βουλευτές Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου και Μίλτος Χατζηγιαννάκης και του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος.

Για το νομοσχέδιο «έκτρωμα», όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μίλησαν με τη σειρά ο Πρόεδρος του ΕΚΕ Δημήτρης Μούντριχας, ο Πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Εύβοιας Άρης Αυξωνίδης, ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων Γιάννης Τζαβάρας, η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας Ιωάννα Ιωάννου, η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εύβοιας Χαρά Νίκα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας Λάμπρος Γιαννούχος και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εύβοιας Θανάσης Γεωργίου. Αιχμή του δόρατος για όλους τους ομιλούντες ήταν η κατάργηση του 8ώρου, του ΣΕΠΕ, των Συλλογικών Συμβάσεων και των απεργιακών κινητοποιήσεων. Δήλωσαν ενωμένοι και ξεκαθάρισαν ότι ακόμα και αν το νομοσχέδιο «περάσει», οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν να εφαρμοστεί στην πράξη. 

Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Χαλκίδας, όπου οι εργαζόμενοι κάλεσαν τον κόσμο να αφυπνιστεί και να ταχθεί στο πλευρό τους ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης.