MY KTEO

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας έλαβε μέρος στον καθαρισμό στο Λευκαντί


Στα πλαίσια συντονισμού περιβαλλοντικών δράσεων το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας  έλαβε μέρος την 28-06-2021, στην διενέργεια υποβρύχιου και παράκτιου καθαρισμού επί του Παραλιακού – θαλάσσιου  χώρου στην Π. Λευκαντίου Χαλκίδας. Εν λόγω καθαρισμός πραγματοποιήθηκε από ιδιωτικό καταδυτικό κέντρο ‘’THALASSA DIVING ACADEMY’’ με την συνδρομή του Δήμου Χαλκιδέων και του Οργανισμού Λιμένα Νομού Ευβοίας, υπό την επίβλεψη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας. Στην προαναφερόμενη περιβαλλοντική δράση, συμμετείχαν επιπρόσθετα αθλητές – αθλήτριες  και γυμναστές  της Σχολής ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Μπουρτζίου ,της Ποδοσφαιρικής ομάδας Γ.Α.Σ Βασιλικού καθώς και η Ποδοσφαιρική Ακαδημία Βασιλικού.

  Κατά τη διάρκεια της δράσης, συλλέχτηκαν ανακυκλώσιμα αντικείμενα από τον βυθό – παραλία  τα οποία μετεφέρθησαν με μέριμνα του Δήμου Χαλκιδέων, σε ειδικούς χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων.

   Στόχος, όπως επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές, είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα Προστασίας του Θαλασσίου Περιβάλλοντος και η ανάπτυξη του αισθήματος του εθελοντισμού. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας  θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε αντίστοιχες περιβαλλοντικές δράσεις, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς καθώς και εθελοντικές οργανώσεις.