MY KTEO

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Η εμποροπανήγυρη στα Ψαχνά, ο πακιστανός γαμπρός και το «ε, βέβαια» έφεραν τις αποχωρήσεις…


Η εμποροπανήγυρη των Ψαχνών έφερε αναστάτωση στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς στην εισήγησή του είπε πως «η πρόταση είναι να αναβληθεί η εμποπανήγυρη, λόγω του κορονοϊού, αλλά και λόγω της παρουσίας πολλών αλλοδαπών και για να μην έχουμε προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από αυτό προτείνουμε τη μη λειτουργία της εμποροπανήγυρης».

Η Τζοβάννα Γκόγκου επανέφερε την πρότασή της να γίνει μία εμποροπανήγυρη με ντόπια προϊόντα και ντόπιους παραγωγούς.

Ο Ανδρέας Κουλοχέρης είπε πως από τη στιγμή που επιτρέπεται, αν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, θα πρέπει να δούμε πως μπορούμε να το διοργανώσουμε, γιατί είναι μία γιορτή για τον τόπο.

Η Γεωργία Πύθουλα ζήτησε διευκρινίσεις στην αναφορά του Δημάρχου στους αλλοδαπούς και γιατί αυτό είναι πρόβλημα.

Όπως είπε ο Παναγιώτης Ματράκας, όλοι οι αλλοδαποί που έρχονται τελευταία στιγμή και δεν μπορούμε να ελέγξουμε τίποτα.

Η πρόταση του κου Θεοδοσίου ήταν, όχι στην εμποροπανήγυρη, αλλά όχι στην καταγραφή αιτιολογίας που να κάνει αναφορά στην παρουσία αλλοδαπών.

Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, πήρε το λόγο ο Βασίλης Ηλιάδης και είπε πως κακώς αναφέρθηκε ότι θα έρθουν αλλοδαποί, γιατί ο ήλιος βγαίνει για όλους. «Θλίβομαι με το αλλοδαπός. Γιατί αν κάνω πακιστανό γαμπρό θα πρέπει να αυτοκτονήσω;» είπε ο κ. Ηλιάδης και ακούστηκε μία φωνή να λέει: «Ε βέβαια»… Ο κ. Ηλιάδης ζητούσε επίμονα να μάθει ποιος είπε το «ε, βέβαια», ο Δήμαρχος ζητούσε να συνεχιστεί η διαδικασία, ο κ. Ηλιάδης επέμενε να μάθει ποιος είπε το «ε, βέβαια» και τελικά αφού χαρακτήρισε ξεφτίλα το «ε, βέβαια», είπε πως ντρέπεται που συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο, και αποχώρησε. Η Τζοβάννα Γκόγκου πήρε το λόγο και είπε πως αφού αποχώρησε ο κ. Ηλιάδης αποχωρεί η παράταξή της. Αποχώρησε και η Γεωργία Πύθουλα, την ώρα που ο δήμαρχος εξηγούσε πως μετά τις μεταλλάξεις δεν μπορούν να ρισκάρουν, αφού οι αλλοδαποί που έρχονται στην εμποροπανήγυρη δεν εμβολιάζονται και υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης. Η κατάληξη ήταν τόσο ο Δήμαρχος, όσο και οι κ.κ. Ματράκας και Γιαννούτσος να ανακαλέσουν το «αλλοδαποί», και τελικά η εισήγηση του δημάρχου πέρασε κατά πλειοψηφία και η εμποροπανήγυρη αναβλήθηκε λόγω συνωστισμού…