MY KTEO

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Διετής η θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων των Σχολικών Επιτροπών


Κατά πλειοψηφία πέρασε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δήμου Χαλκιδέων το θέμα που αφορούσε στην τροποποίηση συστατικής πράξης των σχολικών επιτροπών και αφορούσε συγκεκριμένα τη μείωση της θητείας και μείωση των μελών με στόχο και σκοπό την εύρυθμη λειτουργία, όπως είπε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Σακελλαράκη στην εισήγησή της.

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα τόνισε πως η θητεία της Διοίκησης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής πρέπει να είναι διετής και όχι να ακολουθεί τη θητεία της Δημοτικής Αρχής και συμπλήρωσε μάλιστα πως υπάρχει η σκέψη να γίνει διετής η θητεία και των Διοικήσεων των άλλων Νομικών προσώπων του Δήμου.

Ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Σταματούκος τόνισε πως θα πρέπει στην τροποποίηση να συμπεριληφθεί και ο όρος, το Διοικητικό Συμβούλιο να έχει την αρμοδιότητα να εισηγηθεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο την καθαίρεση και αλλαγή μέλους.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Παγώνης κατέθεσε την πρόταση να μην γίνει διετής η θητεία, αλλά να αλλάζει στο μισό της θητείας της Δημοτικής Αρχής, αφού η θητεία της Δημοτικής Αρχής που θα προκύψει από τις εκλογές του 2023 θα είναι πενταετής. Η παράταξη Παγώνη δεν συμφώνησε με την αλλαγή της συστατικής πράξης, αφού όπως είπε, αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι ο τρόπος που διαχειρίζεται κανείς το χρήμα και η λογιστική τακτοποίηση όλων αυτών.

Δεν θα έμπαινε θέμα τροποποίησης συστατικής πράξης αν δεν προέκυπτε το θέμα αλλαγής προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, είπε ο Βασίλης Καθαροσπόρης ζητώντας να μιλάνε ανοιχτά, αφού όλοι είναι μεγάλα παιδιά… Δεν συμφώνησε με την τροποποίηση της συστατικής πράξης και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αν η πρόεδρος της δευτεροβάθμιας έχει πέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα τότε να πάει εκεί που πρέπει. Αλλά η πρόεδρος δεν ήταν μόνη της. Είχε τα μάτια δύο Αντιδημάρχων που είναι μέλη της Δευτεροβάθμιας, αλλά δεν έβλεπαν τίποτα και το τι γίνεται στη Δευτεροβάθμια το έβγαλε  ο Δήμος Κουτουλής»…

Ναι ψήφισε η παράταξη του Τάσου Καλαθέρη και λευκό της Ελένης Μιντζιφίρη η οποία μεταξύ άλλων τόνισε πως «δεν γίνομαι σάκος του μποξ για τις Σχολικές Επιτροπές».