MY KTEO

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Οι εργασίες και δράσεις της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας συνεχίζονται




Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 με πολύ μεγάλη επιτυχία (τόσο στον τεχνικό όσο και στον εκπαιδευτικό τομέα) τηλε-διάλεξη μεταξύ του Γυμνασίου -Λυκείου Κιμώλου και ενός τμήματος της Γ´ Τάξης του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας. Η τηλε-διάλεξη είχε θέμα «Ένα αστέρι γεννιέται» και ήταν στα πλαίσια του τακτικού πρωτοποριακού προγράμματος «ΤηλΕστια» που εδώ και περίπου 10 χρόνια εφαρμόζει η Εστία Γνώσης Χαλκίδας.

Το θέμα που συζητήθηκε δεν ήταν μόνο η γένεση, δομή και εξέλιξη των αστέρων αλλά περιελάμβανε και ένα ταξίδι στο Σύμπαν ξεκινώντας από το 1 μέτρο από την Γη μέχρι και 1 δις έτη φωτός μακριά από αυτήν,  με μια στάση στον Ήλιο για να δούμε τη δημιουργία του, τη δομή του, την εξέλιξή του και τον «θάνατό» του. Ωραίες και εύστοχες ερωτήσεις από μαθητές και καθηγητές τόσο της Κιμώλου  όσο και της Χαλκίδας.

Συγχαρητήρια και στα δύο σχολεία.

Στην Κίμωλο παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν την όλη διαδικασία όλοι οι καθηγητές του ο Γυμνασίου-Λυκείου  με επικεφαλής τον Διευθυντή τους κ. Δημητρη Κακύρη, ενώ στο Κόκκινο Σπίτι (έδρα της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας), οι συνοδοί καθηγητές του τμήματος του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας κα Κωνσταντίνα Κοροβέση και κος Κώστας Σεφερλής.

Η τεχνική υποστήριξη ήταν μια εθελοντική προσφορά του κ. Τάσου Ταυρή, ενώ για την διεκπεραίωση της όλης δράσης παραβρέθηκε στην Κίμωλο ο οργανωτικός υπεύθυνος της Εστίας κ. Γιάννης Μαρκόπουλος. Λόγω εφημερίας της δεν μπόρεσε να παρευρεθεί η γιατρός και Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. κα Κατερίνα Μεγάλου, η οποία όμως απέστειλε σύντομο χαιρετισμό και εκ μέρους της Δημάρχου Χαλκιδέων κας Ελενας Βάκα. Οι εργασίες και δράσεις της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας συνεχίζονται.