MY KTEO

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Χατζηγιαννάκης: Να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του Θεάτρου Βράχων


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τους Δημάρχους Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη και Δάφνης – Υμηττού Αναστάσιο Μπινίσκο, προκειμένου να έχει μια αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση γύρω από το πολύ σοβαρό ιδιοκτησιακό ζήτημα που έχει ανακύψει για το Θέατρο Βράχων και την ευρύτερη έκταση στον λόφο Κοπανά του Βύρωνα.

 

Στην ενημέρωση συμμετείχε ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για θέματα Αυτοδιοίκησης και βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μίλτος Χατζηγιαννάκης, ο οποίος μετά το τέλος της συνάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

“Τις τελευταίες δεκαετίες οι κοινόχρηστοι χώροι στην Περιφέρεια Αττικής βρίσκονται σχεδόν υπό εξαφάνιση. Ο λόφος Κοπανά του Βύρωνα, στον οποίο βρίσκεται το Θέατρο Βράχων, πρέπει να συνεχίσει να είναι ένας πνεύμονας πρασίνου για την πολύπαθη Αττική και να αποτελεί ένα αθλητικό και πολιτιστικό πάρκο, υπόδειγμα ελεύθερου χώρου αναγκαίου για την ποιότητα ζωής των κατοίκων ολόκληρης της Αθήνας.

 

Μετά την πρόσφατη απόφαση του Εφετείου Αθηνών σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της επίμαχης έκτασης, συνιστά χρέος του Δημοσίου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πράξει τα δέοντα, προς χάριν της διαφύλαξης του δημοσίου χαρακτήρα του λόφου Κοπανά.

 

Ακόμα και σε περίπτωση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης που θα δικαιώνει τους προσφεύγοντες ιδιώτες, αποτελεί υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας να δεσμευτεί από τώρα κιόλας πως θα προχωρήσει άμεσα είτε σε απευθείας εξαγορά, είτε σε αναγκαστική απαλλοτρίωση της έκτασης, προκειμένου να αποδοθεί στους Δήμους Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού, που είναι και οι πλέον αρμόδιοι για την εκμετάλλευσή του.”