MY KTEO

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ) του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Παππά με τον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα


Ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Παππάς, με την Γενική Διευθύντρια Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων κα Ζωή Φτίκα συναντήθηκαν την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ) με τον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα.

Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και έχουν αναφορά στο Υπουργείο (Δάση, Περιβαλλοντική αδειοδότηση , διαχείριση υδάτινων πόρων). 

Από τον Συντονιστή τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης των Δασικών Υπηρεσιών με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης για τις άδειες χρήσης νερού και η αναγκαιότητα τροποποίησης του Ειδικού Χωροταξικού για τις Α.Π.Ε.

Ο Υπουργός Π.ΕΝ κ. Κώστας Σκρέκας ανταποκρινόμενος άμεσα στα ζητήματα που τέθηκαν, ενημέρωσε ότι τον επόμενο μήνα θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ενίσχυση των Δασικών Υπηρεσιών και επεξεργάζονται σχέδια για την απλοποίηση των διαδικασιών εξυπηρέτησης των αιτημάτων χρήσης νερού. Ιδιαίτερα για τις Α.Π.Ε, επεσήμανε ότι η τροποποίηση του Ειδικού Χωροταξικού, είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό  κλίμα, επιβεβαιώνοντας την άριστη συνεργασία  και σχέση τόσο του Συντονιστή με τον Υπουργό όσο και των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και ανώτερα στελέχη του Υπουργείου, όπως, ο Γενικός Διευθυντής Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ  κ. Ευάγγελος Γκουντούφας και ο Γενικός Διευθυντής Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος.