Evia Top: O Δήμος Χαλκιδέων και ο ΔΟΠΠΑΧ συμμετέχουν στη δράση "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" για τη σχολική χρονιά 2021-2022

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021

O Δήμος Χαλκιδέων και ο ΔΟΠΠΑΧ συμμετέχουν στη δράση "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" για τη σχολική χρονιά 2021-2022


O Δήμος Χαλκιδέων και ο Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας, για ακόμα μια χρονιά, συμμετέχει στο πλαίσιο της δράσης "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" για τη σχολική χρονιά 2021-2022, συνεχίζοντας την επιτυχή λειτουργία των Κ.Δ.Α.Π. με αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, για παιδιά από 5-12 ετών.

Δυστυχώς φέτος, λόγω της πανδημίας, τα παιδιά δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού η λειτουργία των δομών ανεστάλη από τις 10 Νοεμβρίου. Παρόλα αυτά είμαστε αισιόδοξοι και προχωράμε μπροστά προετοιμάζοντας τις δράσεις της επόμενης σχολικής χρονιάς, με την πεποίθηση ότι σιγά σιγά θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας.

Στην προσπάθεια μας αυτή, σας θέλουμε αρωγούς και συμμέτοχους και αυτή την χρονιά, για να καταφέρουμε να εντάξουμε νέες δράσεις στο πρόγραμμα και να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος να συμπληρωθεί από όσες μητέρες επιθυμούν να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στην δράση, να μαζευτεί έως τις 17/6/2021 και να παραδοθεί στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. έως τις 18/6/2021.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΕΓΑΛΟΥ

ΚΔΑΠ 2021 -2022

Τι είναι τα ΚΔΑΠ?

Τα Κ.Δ.Α.Π. είναι Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, δηλαδή δομές όπου παιδιά ηλικίας 5 -12 ετών απασχολούνται δημιουργικά κατά τις απογευματινές ώρες. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ΔΩΡΕΑΝ σωματική, συναισθηματική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, μέσω νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων και τεχνικών, αξιοποιώντας τα ενδιαφέροντα, τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους.

Που γίνονται τα Κ.Δ.Α.Π.?

Τα Κ.Δ.Α.Π. στεγάζονται στις κτιριακές εγκαταστάσεις ιδιόκτητων εγκαταστάσεων, σε δημόσια σχολεία και σε αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου και λειτουργούν σε χρόνους πέραν του διδακτικού ωραρίου, ή του διευρυμένου διδακτικού ωραρίου.

Ωστόσο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μετά τη λήξη του διδακτικού έτους, από 20 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου,  απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά κατά τις πρωινές ώρες, από τις 07.30 έως τις 15.30 μ.μ., σαν  SUMMER CAMP, διευκολύνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τους γονείς που εργάζονται.

Ποιες δραστηριότητες περιλαμβάνουν (ενδεικτικά)

ΑΘΛΗΜΑΤΑ                                                                 

                     Μπάσκετ

                     Βόλεϊ

                     Ποδόσφαιρο

                     Στίβος

                     Παραδοσιακοί & μοντέρνοι χοροί

                     Κολύμβηση

 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

                     Δραματοποίηση παιδικού παραμυθιού, παραμυθογνωσία

                     Εικαστικά Εργαστήρια – Ζωγραφική

                     Παιδαγωγικά παιχνίδια                    Εργαστήρια Κηπευτικής και Ανθοκομίας

                     Εργαστήρια φυσικής, ανακύκλωσης και κλιματικής αλλαγής 

                     Εξάσκηση στη χρήση της Αγγλικής- Γαλλικής - μέσα από παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες

                     Εργαστήρια λόγου και αριθμητικής - Μελέτη 

                     Εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

                     Εργαστήρια πηλού

                     Δημιουργική γραφή

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Πως μπορώ να συμμετέχω?

1η ΦΑΣΗ : Συμπληρώνω την Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να την παραδώσετε στα γραφεία του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Περιοχή Καμάρες, πλησίον Γηροκομείου) ή να την αποστείλετε με e-mail  στο  kdapdchalkideon@gmail.com το αργότερο έως τις 17/6/2021. 

2η ΦΑΣΗ : Μαζεύω & Καταθέτω τα δικαιολογητικά από τις 14/6 έως και τις 28/6, στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. (Περιοχή Καμάρες, πλησίον Γηροκομείου), ώρες:  (10.00-18.00) (θα σας σταλεί σχετικό sms και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας εξηγήσουμε αναλυτικά τα δικαιολογητικά).

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στα ΚΔΑΠ 22210 62831  (10.00-18.00) & 6949 772 255.

ΠΡΟΣΟΧΗ

1.                     Το πρόγραμμα υλοποιείται με εποπτεύοντα Ενδιάμεσο Διαχειριστικό φορέα την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και καλύπτει μητέρες που το φορολογητέο τους εισόδημα δεν ξεπερνά τα 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, τα 30.000€ για μητέρες με 3 παιδιά, τα 33.000€  για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και τα 36.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και πάνω.

2.                     Το πρόγραμμα δεν δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν οι μητέρες που είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι.

3.                     Το πρόγραμμα αφορά μητέρες:

                     Εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα,

                     Ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες,

                     Άνεργες με κάρτα ανεργίας σε ισχύ,

                     Αγρότισσες (άμεσα ασφαλισμένες όχι μέσω συζύγου),

                     και πατέρες εφόσον έχουν την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους (αντίγραφο δικαστικής απόφασης).

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

                     Δυνατότητα συμμετοχής για την σχολική χρονιά 2021-2022 θα έχουν μόνο οι μητέρες που θα υπογράψουν σύμβαση με την ΕΕΤΑΑ (Ωφελούμενες). Για τις μητέρες εκείνες που δεν θα υπογράψουν σύμβαση με την ΕΕΤΑΑ, η δυνατότητα συμμετοχής τους στο πρόγραμμα θα γίνεται κατά προτεραιότητα και σύμφωνα με απόφαση του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.

                     Οι μητέρες που δεν έχουν κάρτα ανεργίας και είναι Άνεργες, πρέπει:

o                      ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΝ κάρτα ανεργίας μέχρι 15/6/2021. Η κάρτα Ανεργίας της         ενδιαφερομένης πρέπει να είναι  σε ισχύ.

o                      Οι ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ μητέρες, που η μερίδα τους είναι στην χώρα καταγωγής τους πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,  το οποίο θα πρέπει να είναι μεταφρασμένο από το Υπουργείο Εξωτερικών και να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου .