MY KTEO

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας "υποδέχθηκε" δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL (βίντεο)



Μαζί με τον Ιούνιο, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υποδέχθηκε και τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL, τα οποία έχουν αποδειχθεί πολύτιμα στη μάχη της κατάσβεσης πυρκαγιών και αυξάνουν κατακόρυφα την επιχειρησιακή ετοιμότητα σε κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας.

Η ηγεσία της Περιφέρειας καλωσόρισε τους πιλότους και τεχνικούς και η Περιφέρεια ανέλαβε την αποκατάσταση των εγκαταστάσεων, που καταστράφηκαν με τον «Ιανό» και ειδικότερα να εγκαταστήσει δυο λυόμενους εξοπλισμένους οικίσκους για τις ανάγκες υποστήριξης της υπηρεσίας.

"Ταυτόχρονα, σε κάθε περιστατικό, δεν περιμένουμε άπραγοι τους… από μηχανής θεούς! Όπως συζητήσαμε διεξοδικώς από κοντά με την ηγεσία της Πυροσβεστικής και των Δασικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και ο υποστηρικτικός μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι αξιόμαχος και προετοιμάζεται για να ανταπεξέλθει και στη φετινή αντιπυρική περίοδο. 

Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ, Δήμοι, Δασικές Υπηρεσίες, εθελοντικές ομάδες και φυσικά η Περιφέρεια, συνεργαζόμαστε για ένα ήσυχο καλοκαίρι χωρίς κινδύνους για τον άνθρωπο και το δάσος. Είμαστε έτοιμοι, αισθανόμαστε ασφαλείς, αλλά επ’ ουδενί δεν εφησυχάζουμε!" έκανε γνωστό με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.