MY KTEO

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Self test: Τι αλλάζει από τον Ιούλιο – Ποιοι θα δικαιούνται δωρεάν και ποιοι θα πληρώνουν


Μειώνονται οι κατηγορίες των εργαζομένων που λαμβάνουν δωρεάν self test από τα φαρμακεία, από τον επόμενο μήνα, καθώς ορισμένες μόνο κατηγορίες πολιτών θα μπορούν να τα προμηθεύονται από τα φαρμακεία χωρίς να πληρώσουν, ενώ οι υπόλοιποι θα τα πληρώνουν.

Η δωρεάν  διανομή self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων (όπως αυτές ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Παιδείας) κατά τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι. Την επόμενη εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών», όπως είχε σημειώσειμε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Ποιοι θα δικαιούνται δωρεάν self test τον Ιούλιο
Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, η πολιτική της δωρεάν διάθεσης self test θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομάδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις επόμενες ημέρες.

Πώς δηλώνουμε το αποτέλεσμα – Η διαδικασία

Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19
Εάν είστε εκπαιδευτικός (δημοσίου ή ιδιωτικού σχολείου), ανήκετε σε ΑΕΙ, ή ανήκετε σε κάποια άλλη κατηγορία ατόμων που πρέπει να προσκομίσουν δήλωση αποτελέσματος για την πρόσβαση σε σχολική μονάδα ή εκπαιδευτικό ίδρυμα, ή αν δεν ανήκετε σε κάποια από τις άλλες κατηγορίες, μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test και να εκδώσετε τη δήλωση αποτελέσματος:

Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19» εδώ.

Δήλωση αποτελέσματος self-test για δημόσιους υπαλλήλους
Εάν είστε εργαζόμενος του δημοσίου τομέα και εργάζεστε με φυσική παρουσία, μπορείτε  να δηλώσετε εδώ θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test και να εκδώσετε τη δήλωση αποτελέσματος.

Δήλωση αποτελέσματος self-test για εργαζομένους
Εάν είστε εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα ιδίως σε κλάδο λιανεμπορίου, τουρισμού, μεταποίησης, επισιτισμού, ή των μεταφορών μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test και να εκδώσετε τη δήλωση αποτελέσματος.


Newmoney.gr