MY KTEO

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Voucher 200 ευρώ: Πότε ξεκινά τελικά ο Β’ κύκλος του προγράμματος


Νέα καθυστέρηση στον Β’ κύκλο του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» για το voucher 200 ευρώ για αγορά laptop και tablet. Δείτε πότε ανοίγει η πλατφόρμα και πώς θα κάνετε αίτηση.

Αν και είχε ανακοινωθεί ότι σήμερα θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το Β’ κύκλο του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» για το voucher 200 ευρώ, για αγορά laptop και tablet, τελικά η πλατφόρμα θ’ ανοίξει στις 10 Ιουνίου.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως την ημερομηνία γενικής λήξης του προγράμματος, δηλαδή έως την 30ή Ιουλίου 2021. Ο Β’ κύκλος αφορά όλους τους δυνητικούς δικαιούχους, ακόμα κι αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ, όπως συνέβαινε για το Α’ κύκλο, το πρόγραμμα του οποίου ξεκίνησε στις 5 Απριλίου.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι αιτούντες εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος digital-access.gov.gr χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του TAXISnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία που τους ζητούνται.

Για τον Α’ κύκλο ζητήθηκαν ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) του αιτούντος, η δήλωση της βαθμίδας φοίτησης των τέκνων προς όφελος των οποίων γίνεται η αίτηση, κάποια στοιχεία σχετικά με τη φοίτηση των ωφελούμενων τέκνων (όπως ο αριθμός σχολικού μητρώου για τους μαθητές), και η επαλήθευση του προσωπικού κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα σταλούν οι κωδικοί των επιταγών με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης.

Όπως έχει ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Παιδείας, οι έλεγχοι επιλεξιμότητας γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, μέσω διασταύρωσης πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του Δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μία χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις. Σε περίπτωση που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν κάποια από τα στοιχεία ηλεκτρονικά, απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών.

Το ίδιο λογικά θα συμβεί και σε ό,τι αφορά στον Β’ κύκλο, με τη διαφορά, όπως προαναφέραμε, ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν κι αυτοί που δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ.