MY KTEO

Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Το 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας ολοκλήρωσε ένα πανέμορφο ταξίδι με το πρόγραμμα Erasmus+ “Drops of Life”

Τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διάδοσης του COVID, το 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας ολοκλήρωσε ένα πανέμορφο “ταξίδι” εκπαίδευσης, γνώσης νέων τεχνολογιών και προβολής της χώρας μας, της

πόλης μας και του σχολείου μας. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης ERASMUS+  με τίτλο «Drops of Life» και θέμα το νερό στο οποίο συμμετείχε με άλλες 5 χώρες ολοκληρώθηκε στην Χαλκίδα με την 4ήμερη επίσκεψη καθηγητών από Φινλανδία, Κύπρο και Ισπανία από 28 Ιουνίου μέχρι 1 Ιουλίου 2021 (η Ουγγαρία και η Ιταλία δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν λόγω απαγόρευσης από τις αρχές της χώρας τους).






Στο εν λόγω πρόγραμμα, που ξεκίνησε το 2018, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε  Λύκεια της Κύπρου, Φινλανδίας, Ισπανίας, Ουγγαρίας, Ιταλίας και Ελλάδας, με τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών των χωρών αυτών.

Μετά το καλωσόρισμα στο 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας από τον Δ/ντή Κο Κωνσταντίνο Γιακουμίδη και τις καθηγήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Κες Χρυσούλα Ζαλακώστα (Υπεύθυνη Προγράμματος), Αθηνά Τριανταφύλλου, Ευγενία Μπολανάκη, Παρασκευή Καραπανάγου και Χριστίνα Νακοπούλου και την ανταλλαγή αναμνηστικών ακολούθησε παρουσίαση της χώρας μας, της πόλης μας και του Λυκείου μας  και εν συνεχεία οι καθηγητές φύτεψαν σε ένδειξη φιλίας και συνεργασίας ένα δένδρο ελιάς στο χώρο του σχολείου.

Κατόπιν, επισκέφθηκαν το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας “ΑΡΕΘΟΥΣΑ” στο οποίο γνώρισαν την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για το κόσμημα αυτό της πόλης μας .

Στη συνέχεια οι καθηγητές μετά από πρόσκληση της Δημάρχου Κας Έλενας Βάκα, επισκέφθηκαν το Δημαρχιακό Μέγαρο όπου τους καλωσόρισαν ως εκπρόσωποι της Δημάρχου Χαλκιδαίων, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κα Δήμητρα Σακελλαράκη, η Πρόεδρος της ΔΟΑΠΠΕΧ Κα Ελένη Αϊδίνη και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κος Ιωάννης Νέζης.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των καθηγητών για τον Δήμο μας και το Δημαρχιακό Μέγαρο και μετά την απονομή αναμνηστικών του Δήμου και τιμητικών διπλωμάτων του προγράμματος παρατέθηκε ελαφρύ γεύμα.

Η επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο ολοκληρώθηκε με την αλληλοενημέρωση των καθηγητών στα πλαίσια του προγράμματος στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Μεγάρου.

Τις επόμενες ημέρες οι καθηγητές των τεσσάρων κρατών επισκέφθηκαν την Κασταλία Πηγή, τους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Μουσεία των Δελφών και της Ακρόπολης όπου τους έγινε ξενάγηση.

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης για τις επιδράσεις της ναυτιλίας οι καθηγητές επισκέφθηκαν  το Ναυτικό Μουσείο του Γαλαξιδίου όπου τους έγινε ξενάγηση για την Ναυτική Ιστορία της πόλης.

Στον ελεύθερο χρόνο τους οι επισκέπτες ψυχαγωγήθηκαν στην πόλη της Χαλκίδας  και γεύτηκαν  παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής και ελληνικά ποτά.

Την τελευταία ημέρα της επίσκεψης οι καθηγητές επισκέφθηκαν την «ΕΣΤΙΑ ΓΝΩΣΗΣ» όπου τους υποδέχθηκε η Πρόεδρος της ΔΟΠΠΑΧ Κα Αικατερίνη Μεγάλου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κος Ιωάννης Νέζης και ο Προϊστάμενος του Επιστημονικού Συμβουλίου Δρ Αστροφυσικής Κος Αντώνιος Αντωνίου που παρουσίασε  και ανέλυσε το θέμα «Παλίρροιες – Φαινόμενο Ευρίπου». Η παρουσίαση έκλεισε με διαγωνισμό ερωτήσεων μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής KAHOOT .

Η επίσκεψη στην Χαλκίδα, ολοκληρώθηκε με την  καθιερωμένη  αποχαιρετιστήρια  εκδήλωση στις ΑΛΥΚΕΣ Δροσιάς και  στο κέντρο “SABBIA”.

Την επόμενη ημέρα οι επισκέπτες αναχώρησαν για τις χώρες τους αποκομίζοντας καινούργιες γνώσεις και εμπειρίες και τις καλύτερες εντυπώσεις για την ελληνική φιλοξενία και την πόλη μας.

Τέλος το 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας θα ήθελε να ευχαριστήσει :

-την Ευβοϊκή Εταιρία Εμφιάλωσης “Νερών Δίρφυς” για την διάθεση πληροφοριών σχετικών με το Νερό και το όρος  Δίρφυς καθώς και την  δωρεάν χορήγηση ικανής ποσότητας μπουκαλιών νερού για τους φιλοξενούμενους,

-το Επιμελητήριο Εύβοιας για την διάθεση υλικού προβολής της Εύβοιας και

- το Beach Bar Sabbia για την διάθεση του χώρου και την προσφορά εδεσμάτων για την  αποχαιρετιστήρια εκδήλωση.