MY KTEO

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Βάσεις 2021: Άνοδο δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις


Η προχθεσινή μέρα ήταν μέρα χαράς για τους υποψηφίους αλλά και προβληματισμού για χιλιάδες άλλα παιδιά τα οποία δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν βαθμούς οι οποίοι ανοίγουν το δρόμο προς την Ανώτατη εκπαίδευση και τώρα θα κληθούν να πάρουν δύσκολες αποφάσεις.

 

 

Σε κάθε περίπτωση από τη στιγμή που οι υποψήφιοι υπολογίσουν τα μόρια τους θα πρέπει να περιμένουν την ανακοίνωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) για τα τμήματα και στη συνέχεια να προετοιμασθούν για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

 

Βάσεις 2021: Πότε δηλώνουν το μηχανογραφικό

Οι ημερομηνίες δήλωσης του μηχανογραφικού δελτίου  θα ορισθούν την επόμενη εβδομάδα από το υπουργείο Παιδείας. Όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής για τη φετινή χρονιά όπως δείχνουν  οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι θα είναι υψηλές λόγω και της ΕΒΕ.

 

Η εικόνα θα είναι ξεκάθαρη όταν (πιθανά τη Δευτέρα 12 του μήνα) πια το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τα στατιστικά στοιχεία με τις επιδόσεις όλων των υποψηφίων σε πανελλαδικό επίπεδο.

 

Από τις πρώτες πάντως εκτιμήσεις φαίνεται ότι και λόγω της θέσπισης της ΕΒΕ, αναμένεται άνοδος των βάσεων  σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Μάλιστα όπως αναφέρουν βαθμολογητές , σε ορισμένα τμήματα είναι πάρα πολύ πιθανό οι βάσεις να εκτοξευθούν σε μεγάλο αριθμό τμημάτων λόγω των καλύτερων -συγκριτικά με πέρυσι- επιδόσεων των υποψηφίων.

 

Σε κάθε περίπτωση όμως οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι προτιμότερο να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο όχι τόσο με βάση τις εκτιμήσεις για τις βάσεις αλλά σύμφωνα με τις πραγματικές τους επιθυμίες.