MY KTEO

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

ΜΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ…ΕΝ ΧΑΛΚΙΔΙ Δευτέρα 26 Ιουλίου ώρα 21.00 δημοτικό θέατρο Χαλκίδας «Ορέστης Μακρής»


Η Μήδεια του Μποστ ανήκει στις κορυφαίες κωμωδίες της σύγχρονης εποχής. Μια παρωδία που στόχο δεν έχει μόνο να προκαλέσει το γέλιο, αλλά να μας  προβληματίσει (άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος της σάτιρας) και να μας κάνει να μας κάνει να σκεφτούμε τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου… Ένα πολιτικό κείμενο, διαχρονικό και πάντα επίκαιρο που καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της εποχής, σχολιάζοντας τον Έλληνα πολίτη και την ελληνική πραγματικότητα, η οποία κάνει κύκλους όσα χρόνια κι αν περάσουν. Τα έντονα Αριστοφανικά στοιχεία, τα οποία διατηρήσαμε στο έπακρο, η ιδιαίτερη γλώσσα του Μποστ, μπλέκοντας την καθαρεύουσα και την δημοτική και ο ομοιοκατάληκτος δεκαπεντασύλλαβος είναι τα στοιχεία εκείνα που μας έκαναν να λατρέψουμε το έργο αυτό.  Οι χαρακτήρες του έργου πολλοί και όλοι τους μοναδικοί, δρουν σε ένα παλάτι – κέντρο διερχομένων. Μια οπισθοδρομική τροφός, μια σέξι καλόγρια, μια καταπιεστική μάνα, ένας λεβέντης Κρητικός, ένας ξεπεσμένος βασιλιάς με την κακομαθημένη κόρη του, ένας καλόγερος που άλλαξε ερωτική ταυτότητα, ένας συγγραφέας τραγωδιών που έχασε την έμπνευσή του, ένας άπιστος άντρας, πέντε ατάλαντες παλακίδες που έχουν μετατρέψει το έργο σε μιούζικαλ και φυσικά η Μήδεια… μια γυναίκα που υπομένει πολλά και πολλούς αλλά συνάμα αρέσκεται να είναι το επίκεντρο. Μια ηρωίδα με διαρκείς εναλλαγές στη διάθεσή της που οδηγείται σε ένα απεχθές έγκλημα παρασυρόμενη από το πάθος της. Μια ηρωίδα εμπνευσμένη από την ομώνυμη τραγωδία του Ευρυπίδη, υπό το πρίσμα μιας αρκετά έντονα κωμικής ματιάς.

     Ένας πολυμελής θίασος και μια ακόμα πιο μεγάλη ομάδα που εργάστηκε από πίσω για να πραγματοποιηθεί αυτή η παράσταση. Ατέλειωτες πρόβες, πολλή δουλειά, πολλά γέλια και μοναδικές στιγμές.  Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα συνθέτουν το έργο της δική μας Μήδειας… και σας το προσφέρουμε απλόχερα. Ελπίζω να διασκεδάσετε και να το αγαπήσετε όπως το αγαπήσαμε κι εμείς…

Υπόθεση

Μια φιγούρα κωμικοτραγική, μια γυναίκα στυγνή,κακούργα,δολοφόνισσα. Η αιτία; Μια καλόγρια εισβάλει στη ζωή της και ζητά δουλειά,τα παιδιά της δεν διαβάζουν,ο άντρας της την κερατώνει με τα πάντα,όποιος εισβάλει στο παλάτι πάντα κάτι θέλει … θέλουν να την ξεκάνουν. Μια ξεκαρδιστική σάτιρα του Μπόστ με λόγο δεκαπεντασύλλαβο. Με την σκηνοθετική ματιά της Ιωάννας Μερκουριάδου η παράσταση αιωρείται από το χθές στο σήμερα και αντιστρόφως με έναν τρόπο μοναδικό γεμάτο μουσική, χορό και ατάκες!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΔΙΑΣΚΕΥΗ   – ΙΩΑΝΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΙΑΔΟΥ

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ,ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ   – ΑΡΕΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ  ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ  ‘’4dance’’

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ  ΜΟΥΣΙΚΗΣ –ΙΩΑΝΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΙΑΔΟΥ

ΣΤΙΧΟΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ  – ΒΙΒΗ ΣΜΥΡΛΑΚΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΦΩΤΑ,ΗΧΟΣ  -ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΛΙΝΗΣ

ΣΚΗΝΙΚΑ– ΜΑΡΙΝΑ ΣΜΥΡΛΑΚΗ ,  ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΩΝ,ΑΦΙΣΑ,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ    Patitiri  design

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ– ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΠΥΡΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΙΒΑΚΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ- ΝΙΚΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΗΣ

ΜΑΚΙΓΙΑΖ  - ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΑΛΛΑ

ΒΟΗΘΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ –ΜΑΡΙΝΑ ΣΜΥΡΛΑΚΗ , ΦΑΙΗ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΒΑΣΩ ΧΑΤΖΗΙΣΑΙΑ,ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΙΣΙΟΥ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ– ΠΕΡΗ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙ-ΤΕΧΝΩΝ

ΠΑΙΖΟΥΝ

ΜΗΔΕΙΑ-ΠΕΡΗ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ

ΚΑΛΟΓΡΙΑ - ΠΑΝΩΡΑΙΑ ΜΠΛΙΑΧΑ

ΤΡΟΦΟΣ-ΝΑΝΣΥ ΓΚΙΟΥΛΕ

ΙΑΣΩΝΑΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΑΒΑΛΗΣ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ – ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΚΟΚΥΡΗΣ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ – ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ ΜΠΟΥΡΑΖΑ

ΨΑΡΑΣ – ΕΛΕΝΗ ΚΟΛΑ

ΚΡΗΤΙΚΟΣ – ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΡΑΜΑΡΑΣ

GUEST  VOICE – ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΠΥΡΟΥ

GUEST ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ – Ο ΕΦΗΒΟΣ ΧΑΡΗΣ ΚΩΤΣΑΡΗΣ

ΧΟΡΟΣ

ΚΟΡΥΦΑΙΑ   ΒΙΒΗ ΣΜΥΡΛΑΚΗ

ΕΥΤΥΧΙΑ ΝΤΟΥΠΗ

ΕΛΕΝΗ ΚΟΛΑ

ΕΛΕΝΗ ΜΟΚΑ

ΑΝΝΑ ΚΑΜΠΙΩΤΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑ 21.00 Θέατρο Ορέστης Μακρής

EΝΙΣΧΥΣΗ ΑΜΚΕ  : 10 ευρώ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ viva.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6934714425

Τηρώντας όλα τα νέα υγειονομικά μέτρα που θέσπισε η Ελληνική κυβέρνηση για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων σε ανοιχτά θέατρα παρακαλούμε για αποφυγή συνωστισμού την ημέρα της παράστασης οι θεατές να προσέλθουν τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξη. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο κατά την είσοδο-έξοδο στον χώρο όσο και συνιστάτε καθ’όλη  την διάρκεια της εκδήλωσης.