MY KTEO

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Ερώτηση Κυριακού Βελόπουλου για το κλείσιμο 3 υποκαταστημάτων τραπεζών σε Λίμνη και Μαντούδι


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με το κλείσιμο τριών υποκαταστημάτων τραπεζών στην Λίμνη και το Μαντούδι Ευβοίας.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης: 

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί, 

Όπως πληροφορούμαστε από πολίτες που διαμένουν στον Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, αναμένεται να κλείσουν τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και της τράπεζας Πειραιώς στις περιοχές Μαντούδι και Λίμνη. Αυτή η ανακοίνωση έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό των μόνιμων κατοίκων των άνω περιοχών, που θα αναγκαστούν για μία απλή συναλλαγή να κάνουν ακόμα και μία ώρα διαδρομή για το πιο κοντινό κατάστημα τράπεζας. Οι τελευταίοι κάνουν λόγο για ταφόπλακα που θα προκαλέσει στην τοπική οικονομία των εν λόγω περιοχών το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων. Οι επιχειρήσεις στον ως άνω Δήμο είναι κυρίως μικρές, οικογενειακές και δυστυχώς, το κλείσιμο των τριών καταστημάτων τραπεζών θα δημιουργήσει μπαράζ δυσάρεστων εξελίξεων στην οικονομία του τόπου. Ο συγκεκριμένος Δήμος, κιόλας, συμβαίνει να αποτελείται από μια μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων, που δεν είναι εξοικειωμένοι με την νέα ψηφιακή εποχή, με αποτέλεσμα, να υπάρχει μείζον πρόβλημα εξυπηρέτησής τους, σε περίπτωση κλεισίματος των τραπεζικών καταστημάτων. Τυχόν κλείσιμο των καταστημάτων τραπεζών στον άνω Δήμο, τελικά, θα βασανίσει σε τεράστιο βαθμό τους ήδη βασανισμένους από την πολυετή κρίση κατοίκους του.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,


Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να ασκήσετε, με βάση την θεσμική σας επιρροή, τις απαραίτητες πιέσεις στις κεντρικές Διοικήσεις των μεγάλων ως άνω τραπεζών, κατεξοχήν, δε, στην διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς, της οποίας τον μετοχικό έλεγχο κατέχει ο φορέας «ΤΧΣ», που ελέγχεται με την σειρά του από το Ελληνικό Δημόσιο, έτσι ώστε να μην ισχύσουν οι μονομερείς αποφάσεις τους περί κλεισίματος υποκαταστημάτων τους σε δήμους, όπως οι ως άνω, αφού, διαφορετικά, θα δεχθούν τεράστιο πλήγμα οι καθημερινές συναλλακτικές πρακτικές πολλών μεγαλύτερης κυρίως ηλικίας συμπολιτών μας στις ανωτέρω περιοχές, αλλά και θα καταδικαστούν σε τελμάτωση ο τουριστικός και ο αγροτικός τομέας της εκάστοτε τοπικής οικονομίας, καθώς και οι υπόλοιποι παραγωγικοί τομείς των εν λόγω δήμων;


Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ