MY KTEO

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Καιρός: Πότε θα δούμε 40άρια - Υποχωρεί η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο


Για σήμερα Τρίτη η μέρα ξεκινά με πολύ καλό καιρό, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και κατά κανόνα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές δεν αποκλείεται να συναντήσουμε μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες.

Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι  θα πνέουν βόρειοι, στο Ιόνιο έως 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο μέχρι 5-6 και στα νότια 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αθήνα  θα είναι γενικά  καιρός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό
- Η θερμοκρασία  θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και η άνοδος θα γίνει αισθητή Τετάρτη και Πέμπτη με τοπικά 39 με 40 βαθμούς Κελσίου
- Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια ορεινά
- Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ
- Ξεκίνησε η ζέστη από σήμερα

Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Τετάρτη - Στους 41 βαθμούς στα ηπειρωτικά 
Γενικά αίθριος  με υψηλές θερμοκρασίες προβλέπεται ο καιρός για την Τετάρτη. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φθάσει, στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου τους 34 με 36 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.


Protothema.gr