MY KTEO

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Θ. Ζεμπίλης : Το φθινόπωρο, με τον νέο οργανισμό, θα γίνει και νέα προκήρυξη για προσωπικό στο Νοσοκομείο Χαλκίδας


Ραδιοφωνική συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό παραχώρησε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης. Ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρθηκε στη σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και στο νέο υπό έγκριση οργανισμό του ΓΝΧ. 

«Ο Πρωθυπουργός δεν έρχεται στη Χαλκίδα για να κόψει κορδέλες και να κάνει φιέστες, αλλά για να δει και να αντιμετωπίσει τα ουσιαστικά προβλήματα της υγειονομικής περίθαλψης και του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας», υπογράμμισε ο Θανάσης Ζεμπίλης. «Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια και τον Αν. Υπουργό κ. Κοντοζαμάνη», συμπλήρωσε. 

Αναφορικά με το νέο υπό έγκριση οργανισμό του ΓΝΧ, ο οποίος αναμένεται να εγκριθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, ο Βουλευτής τόνισε ότι «θα καλύψει αρκετά κενά και θα αναβαθμίσει αισθητά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. Στόχος της τροποποίησης του οργανισμού είναι να προστεθούν 12 θέσεις ιατρών, 55 νοσηλευτών και 8 θέσεις παραϊατρικού-διοικητικού-τεχνικού προσωπικού, όπως άλλωστε προβλέπεται από το ενιαίο πλαίσιο λειτουργίας των νοσοκομείων ΠΔ 87». «Η επικείμενη τροποποίηση του οργανισμού αποτελεί τον βασικό λόγο που προκηρύχτηκαν τώρα περιορισμένες θέσεις μόνιμων ιατρών για το ΓΝΧ, καθώς από το υφιστάμενο οργανόγραμμα δεν προβλέπονται οι σχετικές ειδικότητες.  Το φθινόπωρο, και μετά την έγκριση του νέου οργανισμού, θα προκηρυχθούν επιπλέον θέσεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για το Νοσοκομείο, χρήσιμων ειδικοτήτων. Συγκεκριμένα, με το νέο οργανισμό του ΓΝΧ προβλέπονται για ιατρικό προσωπικό, επιπλέον 3 θέσεις Πνευματολογίας-Φυματολογίας, 1 θέση Ακτινοδιαγνωστικής, 2 θέσεις Αναισθησιολογίας, 1 θέση Ουρολόγου, 1 θέση Νευροχειρουργικής, 2 θέσεις Καρδιολογίας και δύο θέσεις ΤΕΠ (Χειρουργικής ή Αναισθησιολογίας ή Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας ή Γενικής Ιατρικής). Αυτές οι 12 θέσεις μόνιμων ιατρών και με την προσθήκη 55 νοσηλευτών και των 8 παραϊατρικού-διοικητικού-τεχνικού προσωπικού θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας σε αυτό το πραγματικό στολίδι του ΕΣΥ», υπογράμμισε ο Θανάσης Ζεμπίλης. 

Ανέφερε ακόμη ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρωθούν γρήγορα. «Παρακολουθούμε στενά τις διαδικασίες έγκρισης του νέου οργανισμού και της προκήρυξης νέων θέσεων εργασίας, γιατί δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ιδιαίτερα στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία», είπε ο Βουλευτής Ευβοίας.

                            

Τέλος, ο Βουλευτής Ευβοίας τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο ΓΝΧ διακομίζονται κάθε χρόνο περίπου 1000 περιστατικά τόσο από την Εύβοια, όσο και από την Βοιωτία, που χρειάζονται αιμοδυναμική - καρδιολογική υποστήριξη και λόγω έλλειψης του συγκεκριμένου εργαστηρίου διακομίζονται στην Αθήνα. Eπίσης, με τον νέο οργανισμό θα λειτουργήσουν επιπλέον κλινικές και τμήματα στο νέο Νοσοκομείο.